Een dagje met veel regen

De serie zomerse dagen wordt vandaag onderbroken door de passage van een
groot regengebied en een paar losse buien. Een goed moment om het huis te luchten, want de
zomerwarmte keert morgen al terug.

Een buiengebied met buiige regen trekt zuidwestwaarts over het land. Er is kans op onweer en door aanhoudende neerslag kan het lokaal ook tot wateroverlast komen. In het zuidwesten is het droog en kan de zon zich sporadisch laten zien.

Vanmiddag vallen verspreid over het land actieve buien met kans op onweer en lokale wateroverlast. In het zuidwesten blijft het op een enkele bui na droog en laat de zon mogelijk ook nog af en toe zien. Ook in het noordoosten wordt het in de loop van de middag overwegend droog.

Met maxima van 20 graden aan zee en 22 of 23 graden in het binnenland wordt de serie zomerse dagen doorbroken. In Oost-Groningen zou lokaal nog net de zomerse 25 graden kunnen worden gehaald. Er steekt een matige, aan zee vrij krachtige, noorden- tot noordwestenwind op.

Vanavond beperkt de neerslag zich geleidelijk tot het zuiden van het land en breekt in het noordoosten de zon door. Vannacht wordt het overal droog en winnen opklaringen terrein. Het koelt af naar een graad of 17.

Morgen is er een mix van zon en stapelwolken bij maxima van 24 graden aan zee tot 28 graden in het oosten. Over het zuidoosten en over het noorden kunnen ook een paar wolkenvelden trekken. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige, noordoostelijke wind.

Woensdag t/m zaterdag is er veel ruimte voor de zon, maar kan vooral ’s middags en ’s avonds ook een lokale zomerse onweersbui ontstaan. De kans dat jij een bui meekrijgt bedraagt ongeveer 30%. De maxima lopen uiteen van 25 graden op de Wadden tot lokaal 30 graden in het zuidoosten van het land.

Zondag wordt de warme noordoostelijke wind ingeruild voor een iets koelere noordwestenwind. Daarom is het aannemelijk dat de temperaturen op lange termijn dalen naar waarden tussen 20 en 25 graden. Mogelijk komt er ook iets meer bewolking en neemt de kans op een bui enigszins toe.

bron : Weeronline.nl