Nederland tropisch warm

Het is volop zomer met zomerse tot tropische temperaturen en veel zon.
Vandaag is slechts een kleine kans op een bui, maar vanaf morgen wordt
elke dag de buienkans iets groter. Daarbij zet ook de temperatuur iedere
dag een stapje terug.

Vandaag wordt een stralende zomerdag met een zon die volop schijnt. Het wordt zomers warm met maxima rond 25 graden op de Wadden en 30 in het zuidoosten. De noordoostelijke wind waait overwegend matig, maar aan zee en op het IJsselmeer wordt hij soms vrij krachtig.

Later vanmiddag komen vooral in het zuidoosten enkele stapelwolken om de hoek kijken en kan lokaal een enkele regen- of onweersbui voorkomen. Verder blijft het droog, warm met flink wat zon.

Vanavond en vannacht is het zo goed als droog met weinig bewolking. De noordoostelijke wind houdt zich gedeisd en de minima variëren tussen 18 graden dicht aan zee en 14 verder in het binnenland.

Morgen wordt opnieuw een dag met veel zonneschijn. De temperatuur loopt rap op en komt uit tussen 24 graden in de kop van Noord-Holland en 29 in Limburg.

Later in de middag ontstaan meerdere stapelwolken, die het soms de zon lastig maken. Vooral in het zuidoosten is eind van de middag en in de avond kans op buien met mogelijk onweer, hagel en windstoten.

Vrijdag eist de bewolking een groter aandeel in het weerbeeld op, maar de dag zal zeker niet zonloos verlopen. Er is deze dag kans op buien, die later op de dag krachtiger worden met kans op onweer, hagel en windstoten. Koud wordt het zeker niet met maxima tussen 24 en 27.

In het weekend zijn er wolkenvelden met soms wat zon en daarbij is kans op regen- en of onweersbuien. Zaterdag wordt het 23 tot 26 graden en op zondag wordt het een graadje koeler.

Na het weekend lijkt de temperatuur nog wat te dalen. De zon laat zich geregeld zien, maar er is ook elke dag kans op een bui. Later in de week keert het warmere zomerweer mogelijk weer terug.

bron : Weeronline.nl