Voorlopig geen tropische temperaturen

Stabiel zomerweer zit er voorlopig even niet in. Wolken, zon en
(onweers)buien bepalen het weerbeeld. In eerste instantie ligt de
temperatuur daarbij nog op een hoog niveau. Tijdens zonnige perioden
kunnen zomerse temperaturen worden bereikt. Na het weekend daalt de
middagtemperatuur geleidelijk naar normale waarden van een graad of 22.

We hebben vandaag met wisselvallig zomerweer te maken. Na een grijze start zien we bewolking en buien, maar ook af en toe een zonnige opklaring waarin de temperatuur nog flink kan oplopen. Als de zon zich voldoende laat zien, kan het in de middag maximaal 25 graden worden. De buien worden in de loop van de dag actiever en kunnen lokaal gepaard gaan met onweer. De wind is overwegend zwak van kracht en biedt de watersporters weinig uitdaging.

Vanavond houdt de buiigheid aan, maar vannacht zullen de meeste buien het voor gezien houden. De temperatuur daalt naar een graad of 15.

Zondag lijkt droog aan te vangen. De zon laat zich in de loop van de dag zien, maar ook buien zijn van de partij. De meeste buien zoeken het binnenland op en een klap onweer is ook morgen niet uitgesloten. De temperatuur wint een graadje ten opzichte van vandaag en kan in het oosten tot zuidoosten op 26 graden uitkomen. Volgens de bezoekers van weeronline.nl de ideale vakantietemperatuur! (helaas moeten we de buien dan voor lief nemen).

Na het weekend nemen we afscheid van de ideale vakantietemperatuur en zakken we terug naar normale waarden voor eind juli/begin augustus. Het weerbeeld blijft behouden zodat we ook na het weekend met buien te maken houden.

bron :: Weeronline.nl