Regen, regen en dan weer zon

De zomer verdwijnt voor even naar de achtergrond. Vandaag vallen stevige
buien met daarbij kans op onweer. Lokaal kan veel neerslag vallen.
Morgen beperkt de neerslag zich tot het zuidoosten. In de rest van het
land knapt het weer op. Vanaf woensdag is het overwegend droog met zon
en aangename temperaturen. In het weekend neemt de kans op buien opnieuw
toe.

Vandaag is het verre van zomers. De bewolking overheerst en gedurende de dag komen hevige buien voor. Bij deze buien kan het stevig donderen en zijn hagel en later op de dag ook windstoten mogelijk.

De meest actieve buien worden in het zuidwesten verwacht en daar kan lokaal veel neerslag vallen. Aan het noordoosten lijkt dit neerslaggeweld voorbij te gaan. Ook  weet daar de zon zo nu en dan door de bewolking heen te breken. 

In de regen wordt met moeite 20 graden bereikt, terwijl in het noordoosten zomerse temperaturen van 25 graden mogelijk zijn. De wind waait uit het noordoosten en is meestal matig en langs de westkust (vrij) krachtig.

Vanavond en vannacht heeft de zuidelijke helft van het land nog lang te kampen met regen- en onweersbuien. In het noorden is het overwegend droog en wisselend bewolkt. De temperatuur zakt naar 16 of 17 graden.

Morgen is het weerbeeld in een groot deel van het land van een hele andere orde. Het blijft zo goed als droog en in een groot deel van het land laat de zon zich goed zien. In het zuidoosten is ook vandaag veel bewolking aanwezig met kans op regen- en onweersbuien.  De temperatuur is aangenaam te noemen met waarden tussen 22 graden aan zee en 26 landinwaarts.

De dagen daarna blijft het overwegend droog met flinke zonnige perioden. Woensdag is met 21 tot 23 graden de minst warme dag, maar donderdag en vrijdag loopt het kwik weer enkele graden verder op.

In het weekend keren de buien terug. Zaterdag is het overdag waarschijnlijk nog droog en vrij zonnig, maar neemt in de loop van de dag de kans op buien toe. De maxima liggen deze dag tussen 23 en 27 graden. Zondag is er meer bewolking en worden overdag al buien verwacht. Ook de middagtemperaturen liggen enkele graden lager.

bron : Weeronline.nl