Zomerweer!!

Over het algemeen is het de komende tijd vrij aardig zomerweer. Hoewel
dagelijks kans is op een bui zullen op de meeste dagen de droge en
zonnige perioden overheersen. De temperatuur ligt daarbij dikwijls rond
een zomerse 25 graden. Alleen morgen worden in de loop van de dag
stevige regen- en onweersbuien verwacht.

Vanochtend begint de dag lokaal mistig, maar dit lost snel op. De rest van de ochtend wisselen zon en sluierbewolking elkaar af.

Vanmiddag ontstaan enkele stapelwolken die tweede helft middag plaatselijk uit kunnen groeien tot een onweersbui. In het grootste deel van het land blijft het echter droog met geregeld ruimte voor de zon. Bij weinig wind wordt het 25 graden in het westen tot 28 graden langs de oostgrens. Pal aan de kust steekt vanmiddag een verfrissende zeewind op, waardoor de temperatuur iets lager uitvalt.

Vanavond is lokaal nog kans op een (onweers)bui, maar de meeste plaatsen houden het droog. Het is nog lang aangenaam met om 20:00 uur temperaturen tussen 20 en 25 graden. Vannacht trekken in het zuidwesten en westen enkele restanten van onweersbuien uit Frankrijk over, elders blijft het overwegend droog. De minima liggen rond 16 graden.

Morgen is het aanvankelijk vrij zonnig, maar al snel neemt de kans op regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten toe. De meeste en ook zwaarste buien worden in de middag en avond verwacht. Daarbij is grote kans op onweer, hagel en (zware) windstoten. Voor de buien uit wordt het broeierig warm met 26 graden aan zee tot lokaal 30 in het oosten.

Zondag is vooral in de oostelijke helft van het land grote kans op (onweers)buien. In het westen is waarschijnlijk de meeste ruimte voor zon. De temperatuur doet een stapje terug: het wordt 22 graden in de kustregio’s tot 25 in het binnenland.

Na het weekend is het licht wisselvallig zomerweer. Zon, stapelwolken en een enkele (onweers)bui wisselen elkaar af. Met maxima rond gemiddeld 25 graden is het dan nog steeds zomers warm.

bron : Weeronline.nl