Onweer vanuit Frankrijk richting Nederland

De dag begint overwegend droog met flinke zonnige perioden. Echter
vanuit Frankrijk zijn onweersbuien onderweg, die deze zonnige rust
kunnen verstoren. Daarbij is kans op hagel, windstoten en flink wat
regen. Voor de buien uit wordt het met 26-30 graden zomers en broeierig
warm, wat de stabiliteit van de atmosfeer niet ten goede komt.

Vanmiddag ligt de maximale temperatuur tussen 26 graden in het zuidwesten en rond 30 op de grens naar Duitsland. Met zonnige perioden voelt het drukkend warm aan. Vanuit het zuiden en zuidwesten neemt de kans op regen- en onweersbuien toe. De meeste en ook zwaarste buien worden later op de dag verwacht. Daarbij is grote kans op onweer, hagel en (zware) windstoten.

Vanavond en vannacht blijven de onweersbuien nog lang in het land, maar gedurende de nacht verlaten ze via het noordoosten het land. Koud wordt het zeker niet met minimumtemperaturen rond 16 graden.

Zondagochtend zijn iets meer wolkenvelden dan vandaag en kan het van tijd tot tijd licht regenen.

Tegen de middag laat de zon zich vanuit het zuidwesten meer en meer zien. In het westen blijft het deze middag waarschijnlijk droog, maar in het oosten blijft er een kans op (onweers)buien. Het wordt niet meer verstikkend warm, maar met 22 tot 26 graden wel aangenaam.

Gedurende de avond en nacht wordt het bijna overal droog met opklaringen, maar het zuidoosten blijft met een buienkans te maken houden. Het koelt af tot een graad of 12.

Maandag blijven enkele buien rond het zuidoosten slepen, maar blijft het elders nagenoeg droog. Vanuit het zuidwesten breekt de bewolking en komt de zon tevoorschijn.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig zomerweer. Zon, stapelwolken en een enkele (onweers)bui wisselen elkaar af. Met maxima rond gemiddeld 25 graden is het dan opnieuw zomers warm.

bron : Weeronlin.nl