Mooi weer met af en toe een bui

Het aantal warme zomerdagen zijn deze zomer al niet meer op één hand te
tellen. Ook de komende week liggen de temperaturen (ruim) boven 20
graden. Wel zien we regelmatig buien over trekken, maar er zitten ook
mooie dagen tussen.

Vandaag zijn er vooral in de westelijke helft van het land zonnige perioden, afgewisseld door wolkenvelden en een kleine kans op een bui. In de oostelijke helft is meer bewolking en bovendien een grote kans op buien. De stevigste buien vallen in het oosten en noordoosten, die gaan gepaard met kans op hagel en onweer. Bij een meest matige westen- tot noordwestenwind wordt het 22 graden aan zee tot 24 in het binnenland.

Vanavond blijft de buienkans in het noordoosten aanwezig, elders blijft het droog met opklaringen. In de nacht verlaten de buien het land en is het overal droog. Het koelt lekker af met minima rond een graad of 12. Lokaal ontstaat nevel of mist.

Morgen wordt een aangename zomerdag, misschien wel de mooiste van de week. Er is veel zon, later afgewisseld door stapelwolken. Een zeer lokale bui is niet uitgesloten, maar in het overgrote deel van het land blijft het droog. Met temperaturen tussen 22 graden in de kustregio en 25 langs de oostgrens is het aangenaam warm. Het weercijfer scoort dan ook een dikke 9!

Woensdag is aanvankelijk nog ruimte voor zon, maar al snel zien we de bewolking toenemen. In de middag volgen enkele regen- en onweersbuien. Voor de buien uit loopt de temperatuur op naar gemiddeld een graad of 25.

De dagen daarna wordt warme, maar ook vochtige lucht aangevoerd. Deze vormt een goede voedingsbodem voor (stevige) regen- en onweersbuien. Ondanks de buiigheid weet de temperatuur op donderdag en vrijdag op te lopen tot zomerse waarden van 25 graden, mogelijk meer. In en na het weekend is de verwachting behoorlijk onzeker.

bron : Weeronline.nl