Een mooie zomerse dag

Foto:

Een rustige en zonnige augustusdag vandaag. Er staat maar weinig wind en
met 24 graden wordt het niet drukkend warm. Bovendien blijft het
overwegend droog. Morgen neemt vanuit het zuidwesten de bewolking weer
toe en volgt in de middag regen.

Vanmiddag is in grote delen van het land een mix van stapelwolken en zon. Heel plaatselijk kan een lichte bui ontstaan en de temperatuur stijgt naar 24 graden. Aan zee staat dan een lichte aanlandige wind en is het iets minder warm.

Vanavond blijft het droog en lost de bewolking voor een groot deel op. In de nacht daalt de temperatuur naar 11-14 graden.

Morgen zijn er aanvankelijk nog zonnige perioden. Vanuit het zuidwesten raakt het geleidelijk bewolkt en in de middag volgen perioden met regen. In het uiterste noordoosten blijft het overdag waarschijnlijk droog en neemt de neerslagkans aan het begin van de avond toe. Bij een overwegend matige zuidenwind wordt het 23 graden in het westen tot 26 graden langs de oostgrens.

Donderdag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Later op de dag is kans op enkele buien. De middagtemperatuur komt uit tussen 22 en 24 graden.

Vrijdag laat de zon zich vooral in de ochtend zien. In middag is er veel (hoge) bewolking, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de avond en in de nacht naar zaterdag trekken vanuit het zuidwesten (onweers)buien over het land en kan het tijdelijk flink plenzen. Het wordt 24 graden in het westen tot plaatselijk 27 graden in het oosten.

De dagen daarna verlopen wisselvallig, maar zondag overdag is het wat droger en zonniger.

bron : Weeronline.nl