Grijs, wolken en buien

Na een grijze start wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af.
Er ontstaan enkele buien en het wordt 22-25 graden. Morgen een paar
graden warmer met vooral in de avond en nacht kans op regen- en
onweersbuien.

Vanochtend is er vrij veel bewolking. Vooral in het oosten is kans op een enkele lichte bui. Voorzichtig breekt op steeds meer plaatsen de zon door.

Vanmiddag zijn er stapelwolken en zonnige perioden. Verspreid over het land ontstaan buien en daarbij is een kleine kans op onweer. De wind waait matig uit het (zuid)westen en de temperatuur stijgt naar 22 graden aan de kust tot lokaal 25 graden in het zuidoosten.

Vanavond verdwijnen de buien en klaart het vaker op. Komende nacht daalt de temperatuur naar 11-14 graden en kunnen mistbanken ontstaan.

Morgen zijn er wolkenvelden, schijnt af en toe de zon en stijgt temperatuur naar 25 graden in het westen tot plaatselijk 28 graden in het zuidoosten. In de middag kunnen in het (zuid)westen buien ontstaan. In de avond neemt in het hele land de kans op regen- en onweersbuien toe. Ook in de nacht naar zaterdag kunnen we enkele stevige onweersbuien verwachten.

Zaterdag verloopt de ochtend bewolkt en buiig. In de middag wordt het vanuit het westen geleidelijk droog en breekt de zon steeds vaker door. De matige westenwind voert koelere lucht aan waardoor de maxima uitkomen tussen 22 en 25 graden.

Zondag is het wisselvallig zomerweer met af en toe zon, maar in de middag en avond ook enkele buien. Ook de dagen daarna blijft het weerbeeld van het buiige type met een middagtemperatuur rond 21 graden.

bron : Weeronline.nl