Helmondse speelt in aller eerste Nederlandse 3D familiefilm

Foto:

Drie jonge kinderen zien droom in vervulling gaan met hoofdrollen in de nieuwe vrolijke eerste Nederlandse familiefilm in 3D geïnspireerd op de hartverwarmende schoolplaten en tekeningen van Cornelis Jetses. 1 van die jonge kinderen is de Helmondse Isis Cornelissen speelt het weesmeisje Aafje.

Voor Tygo Bussemakers, Mees Smits en Lars Henckens gaat een droom in vervulling. Uit honderden kinderen tussen de 8 en 13 jaar zijn zij uitgekozen om de hoofdrollen te spelen van Wim, Jet en Gijs in de eerste 3D familiefilm van Nederland: APENSTREKEN met aap noot mies. Deze week beginnen de opnamen.
Bij het casten van de kinderen hebben de makers buiten de randstad gezocht. De drie jonge hoofdrolspelers komen uit Brabant en Limburg. “De randstedelijke accenten klinken niet naturel genoeg voor een film die zich afspeelt op het platteland anno 1899”, aldus regisseur /producent Johan Nijenhuis.

De film is geïnspireerd op de hartverwarmende tekeningen van Cornelis Jetses, die we kennen van zijn schoolplaten, zijn kinderboeken en leesplankje. Het kleurgebruik van Jetses en zijn composities vormen de inspiratiebron voor de filmmakers: de verwassen kleuren, de goed getroffen kindergezichten en zijn oog voor detail. De opnames vinden onder andere plaats in Dordrecht en het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Vanaf zomer 2015 is de film in heel Nederland in de bioscoop te zien.

HET VERHAAL
De tienjarige Wim droomt ervan om naar school te gaan. Maar hij woont in het weeshuis. Samen met de andere kinderen van het weeshuis wordt hij uitgebuit en moet hij dagelijks hard werken in de illegale bezemfabriek in de kelder van het weeshuis. De kinderen wachten met smart op de invoering van de Schoolwet die kinderen van zes tot twaalf jaar verplicht om naar school te gaan. Als Wim weet te ontsnappen zorgt Jet ervoor dat hij zich op hun boerderij kan verschuilen. Het is de start van een race tegen de klok vol spannende avonturen, kattenkwaad en nieuwe vriendschappen, waarbij Wim vooral ook uit handen moet zien te blijven van de directrice van het weeshuis.

CAST
Tygo Bussemakers speelt Wim. Hij is de held van het verhaal. Hij woont in het weeshuis, waar hij samen met andere kinderen wordt uitgebuit. Hij droomt ervan om naar school te gaan. Hij wil leren lezen en schrijven. Maar de valse directrice Delphine doet er alles aan om hem in het weeshuis te houden.

Kim-Lian van der Meij (musicals De Kleine Zeemeermin, Fame, Daddy Cool en Shrek, presentatrice SBS Show Vandaag) is Brechtje, de moeder van Jet, Sien en Zus, en de vrouw van Corneel. Zij is de spil op de grote boerderij en zorgt voor harmonie en gezelligheid.

Naast Tygo, Mees en Lars die Wim, Jet en Gijs tot leven brengen, schitteren Sem als Ot, Marin als Sien, Beau als Antje de bakkersdochter, Chanty als Erna, de dochter van de groenteboer, Kees als de slagerszoon Bink, Bjorn als Jannes, de zoon van de smid, Tijl, Isis en Sam als de weeskinderen Kas, Aafje en Nel die Wim helpen ontsnappen uit het weeshuis.

1 van de draaidagen van Apenstreken in Dordrecht