Meerdere regen en onweersbuien verwacht

Foto:

Hoewel de dag op de meeste plaatsen nog droog begint, kan in het zuiden
al wat regen vallen. In de loop van de dag stijgt de kans vanuit het
zuidwesten op enkele regen- of onweersbuien. Vanavond en vannacht trekt
een gebied met meerdere regen- en onweersbuien over het land. Regionaal
valt dan veel regen.

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden met in het zuiden kans op wat regen en vooral in het noordoosten af en toe zon. Later in de ochtend kan ook in het midden en westen wat neerslag vallen.

Vanmiddag ontstaan onweersbuien en kan het tijdelijk flink regenen. De eerste buien worden in het zuidwesten verwacht, het noordoosten houdt het nog een tijd droog. Er staat een matige wind uit het (zuid)oosten en de temperatuur stijgt naar 23 langs de kust tot 26 in het oosten.

Vanavond trekt een gebied met regen- en onweersbuien over het land. Naast flink wat regen is er ook kans op (zware) windstoten van 65-75 km/uur. Ook vannacht trekken er nog onweersbuien over het land.

Morgen verlaat het buiengebied in de vroege ochtend het noordoosten van het land. Daarna hebben we te maken met veel stapelwolken en geleidelijk breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Plaatselijk kunnen nog een paar buien ontstaan en daarbij is een kleine kans op een klap onweer.

De temperatuur stijgt naar 22 graden aan de kust tot 25 in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. In de ochtend staat in het noordwestelijk kustgebied een harde wind.

In de avond klaart het flink op en in de nacht ontstaan op verschillende plaatsen mistbanken.

Zondag zijn er in de ochtend zonnige perioden. Daarna neemt de bewolking toe en ontstaan enkele buien. De middagtemperatuur ligt rond 23 graden. In de avond krijgen we te maken met restanten van de orkaan Bertha in de vorm van regen- en onweersbuien. Er staat dan een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en op de Wadden waait het hard.

Maandag is het licht wisselvallig zomerweer met stapelwolken, af en toe zon en een paar buien. Het wordt dan 20-22 graden.

De dagen daarna is het net iets koeler dan normaal en wordt in de middag lang niet overal de 20 graden gehaald. En we blijven te maken houden met wolkenvelden en lichte buien.

bron : Weeronline.nl