160 euro boete voor taxichauffeur

Vrijdag op zaterdagnacht was het één en al gezelligheid op de Helmondse Kasteellaan, bij Café De Kei en Café De Vlegel was de sfeer geweldig, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd van gaan was voor een aantal gasten aangebroken waarop zij een taxi regelde.De taxichauffeur komt netjes zoals gebruikelijk de gasten ophalen in het café en toen hij terug liep naar zijn taxi was er door meneer agent een bon onder de ruitenwisser geplaatst, een bon van maarliefst 160 euro. De taxi’s stoppen al 7 jaar zonder enkel probleem met hun taxi op deze plek en gaan dan hun klant(en) ophalen in het café.

De agent was hier klaarblijkelijk niet van op de hoogte en heeft de taxichauffeur hier niet op aangesproken of willen waarschuwen, de agent ging meteen over op het schrijven van een vette bekeuring.

Natuurlijk is de taxichauffeur niet blij, maar ook de kroeg eigenaren aan de Kasteellaan worden hier niet vrolijk van, zij zijn immers verantwoordelijk voor de gasten als zij in dronken toestand naar de taxistandplaats moeten lopen. Iedereen die de taxi belt wordt toch bij de voordeur opgehaald?