Het weer

De aanvoer van vrij koele lucht over relatief warm zeewater veroorzaakt
een buiig weerbeeld. Na een eindeloze serie buien vannacht en vanochtend
over Amsterdam en het IJsselmeer, kan vanmiddag het hele land weer
rekenen op buien. Een stevige zuidwester een maximumtemperatuur van 20
graden maken het voor het gevoel daarbij behoorlijk koel.

Vanochtend is er nog vooral veel buienactiviteit te vinden in de noordwestelijke helft van het land. In het zuidoosten is de zon nog volop aanwezig. Tegen de middag ontstaan ook daar stapelwolken en neemt de kans op een bui toe.

Vanmiddag komen in het hele land buien voor en daarbij is ook onweer mogelijk. Tussen de buien door zijn er zonnige momenten. Er staat vanmiddag een stevige zuidwestenwind, matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan de kust, 5 tot 6 Beaufort. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 20.

Vanavond dooft de buienactiviteit op veel plaatsen in het binnenland uit. Er zijn wolkenvelden en opklaringen. Tegelijk trekt vanuit het zuiden een buienstoring over het zuidoosten van het land. Ook in het noordwestelijk kustgebied blijven buien actief. Het koelt vannacht af tot een graad of 12.

Morgen is het ’s ochtends in het binnenland nog lang droog en zonnig, terwijl stapelwolken en buien de kustgebieden in hun greep houden.  In de middag komen ook in het binnenland enkele regenbuien voor. Er komt een matige zuidwesten- tot westenwind te staan, aan zee is de wind vrij krachtig, soms krachtig. Het wordt morgen ongeveer 21 graden.

Donderdag vrijwel hetzelfde plaatje als morgen: ’s ochtends alleen aan de kust buien, in de middag buiigheid in het hele land. Er zijn regelmatig zonnige perioden en er staat wat minder wind dan voorgaande dagen. De maximumtemperatuur komt uit op 20 of 21 graden.

Vrijdag wordt de wind noordwestelijk. Het weerbeeld verandert er maar weinig door: in de loop van de dag meer buien en een middagtemperatuur van ongeveer 20 graden.

In het weekend is de kans op buien nog vrij groot en ligt de middagtemperatuur rond 20 graden. De dagen daarna kan een hogedrukgebied ons mogelijk tijdelijk droog weer bezorgen met kans op warmte en zon.

bron : Weeronline.nl