Wisselvallig weer iets boven de 20 graden

Het is en blijft wisselvallig zomerweer. Telkens zijn ergens in het land
buien actief. Doordat de locatie van de buien nogal eens wisselt zijn
er nog veel droge momenten te verwachten en soms kan de zon even goed
doorbreken. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden.

Vanochtend zijn er wolkenvelden en zonnige momenten. Gedurende de ochtend neemt de buiigheid toe. Bij buien is kans op onweer.

Vanmiddag zijn in het oosten en zuidoosten enkele regen- en onweersbuien actief. In het westen en noordwesten verloopt de middag overwegend droog met zonnige perioden. Bij een matige, op de Wadden soms vrij krachtige, westenwind wordt het een graad of 21. Tijdens buien valt de temperatuur terug naar 15 graden.

Vanavond verdwijnen de meeste buien in het oosten van het land geleidelijk, maar zien we langs de kust opnieuw buien opdoemen.

De nacht verloopt vooral in de kustprovincies behoorlijk buiig, maar ook landinwaarts kan een enkele bui voorkomen. Bij een overwegend zwakke wind koelt het af naar 14 graden aan zee en 11 graden in het binnenland. Tijdens opklaringen kan een mistbank ontstaan.

Morgen zijnĀ  veel regen- en onweersbuien actief. De meeste en zwaarste buien worden in de middag en begin van de avond verwacht. Doordat de buien langzaam verplaatsen kan lokaal veel regen vallen. Ook is kans op hagel. Het wordt een graad of 20 en in de loop van de middag steekt een matige, aan zee vrij krachtige, noordwestenwind op.

Zaterdag kunnen we profiteren van zwakke hogedrukinvloeden. De luchtdruk is niet hoog genoeg om alle buien te voorkomen, maar ten opzichte van de voorgaande en volgende dagen ziet zaterdag er prima uit. We verwachten een mix van wolken, zon en een enkele lichte bui. De maxima komen uit rond 20 graden en er staat en matige, op de Wadden vrij krachtige, westenwind.

Zondag staat vervolgens de passage van een storing op het programma. Vanuit het noordwesten raakt het bewolkt en volgen perioden met lichte regen of motregen. Later in de middag en avond gaat het harder regenen. Ook steekt zondag een stevige zuidwestenwind op. Het wordt hooguit 20 graden.

Na het weekend houdt het wisselvallige en vrij koele zomerweer aan. Elke dag is kans op buien en de zon laat zich ook af en toe zien. De temperatuur blijft op veel dagen steken beneden 20 graden.

bron : Weeronline.nl