Veel regen en weinig zon

We hebben met vrij koele lucht en wisselvallig weer te maken en daaraan
verandert de komende dagen maar weinig. Een lichtpuntje is het weerbeeld
van morgen met een kleinere buienkans en meer zon. Vandaag worden
stevige buien verwacht met onweer en kans op hagel en wateroverlast.

Vandaag trekken stevige regen- en onweersbuien over het land. Daarbij is kans op hagel en doordat de buien langzaam trekken kan het plaatselijk tot wateroverlast komen.

Vanochtend vallen de zwaarste buien in eerste instantie vooral in de kustprovincies en rondom het IJsselmeer. Geleidelijk ontstaan ook in het binnenland steeds meer buien. De westen- tot noordwestenwind is zwak in het binnenland en matig aan zee.

Vanmiddag komen vooral in het binnenland stevige regen- en onweersbuien voor. Aan zee neemt de buiigheid geleidelijk af en komt de zon vaker tevoorschijn, maar helemaal droog wordt het niet. Bij een matige noordwestenwind wordt het hooguit 20 graden. Tijdens buien valt de temperatuur terug naar een graad of 14.

Vanavond wordt het ook in het binnenland geleidelijk minder buiig en komt er meer ruimte voor opklaringen. Geheel droog wordt het vanavond en vannacht niet, vanaf de Noordzee blijven enkele buien het land optrekken. Het koelt af naar 15 graden aan zee en 11 in het binnenland.

Morgen ziet het weer er een stuk gunstiger uit. Er trekken nog wel veel wolken en een paar regenbuien over, maar ze zijn beduidend minder zwaar dan vandaag. De droge perioden overheersen en tweede helft van de middag breekt vanuit het westen de zon vaker door.

Er staat een matige, aan zee soms vrij krachtige, westenwind en de maxima komen uit tussen 19 graden aan zee en 21 graden in het zuidoosten.

In de nacht naar zondag steekt geleidelijk een stevige zuidwestenwind op en liggen de minima tussen 12 en 15 graden. In het noorden neemt de bewolking toe en is kans op wat lichte regen of motregen.

Zondag breidt de bewolking en lichte regen zich in de ochtend snel uit over het land. In de loop van de middag en avond gaat het vanuit het noordwesten harder regenen. Het wordt slechts een graad of 19 en een stevige zuidwestenwind maakt het voor het gevoel nog wat frisser.

Maandag is het regenfront naar het zuiden weggetrokken, maar volgen vanuit het noorden al snel regen- en onweersbuien. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon. De temperatuur levert nog een graadje in.

De dagen daarna blijft het sterk wisselvallig met dagelijks kans op buien. We moeten het daarbij doen met zeer gematigde zomertemperaturen. De maxima liggen meestal beneden 20 graden.

bron : Weeronline.nl