Tussen de buien door droog

Vandaag wolkenvelden, af en toe zon en enkele buien. Daarbij is ook kans
op onweer. Met 17 graden behoorlijk fris. Komende dagen regenmatig nog
een bui, maar donderdag blijft het op verschillende plaatsen droog.

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden en trekken enkele buien over het land. In de kustprovincies is daarbij kans op een klap onweer.

Vanmiddag ontstaan verspreid over het land buien en daar kan ook een enkele onweersbui tussen zitten. Af en toe breekt de zon door en het wordt ongeveer 17 graden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige meest westelijke wind. Aan de kust en op het IJsselmeer staat een krachtige wind.

Vanavond zijn er nog enkele buien, maar de kans op onweer neemt af en op meer plaatsen breekt de zon door. In het binnenland wordt het later op de avond overwegend droog. Komende nacht daalt de temperatuur tijdens opklaringen naar een graad of 8.

Morgen is het opnieuw aan de wisselvallige kant. In de (vroege) ochtend maken vooral de kustprovincies kans op een paar buien en schijnt in de zuidoostelijke helft vaker de zon. Daarna ontstaan stapelwolken en komen in het hele land buien voor. Bij een matige westenwind wordt het 17 tot 19 graden.

Aan het begin van de avond wordt het in het westen van het land op een enkele bui na droog en breekt vaker de zon door. Later op de avond wordt het in het oosten droog.

Donderdag belooft een prima dag te worden. Er zijn wel wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon en de neerslag blijft beperkt tot een enkele lichte bui. De middagtemperatuur ligt rond 19 graden. In de avond kan het breed opklaren.

Vrijdag staat er weer regen op het programma. Al in de ochtend verdwijnt de zon naar de achtergrond en in de middag neemt vanuit het noordwesten de kans op regen toe en aan het begin van de avond kan het tijdelijk flink regenen.

Het weekend begint wisselvallig met op zaterdag regelmatig buien. Zondag neemt de neerslagkans af en de dagen daarna stijgt de middagtemperatuur licht. Zomers warm wordt het niet, maar het frisse weer van de afgelopen tijd raken we even kwijt.

bron : Weeronline.nl