Helmonder is eerste plus-size model van Nederland

Foto:

Ruim anderhalve week geleden startten Evelien Nederhoed en Mieke
Wouters, oprichters van de marktplaats Beautyfreelancer.nl de zoektocht
naar hét mannelijke plus-size model van Nederland. Niet zonder succes,
want via hun mailbox en social media stroomden de reacties en
aanmeldingen binnen.Eén aanmelding sprong er met kop en schouders bovenuit. De jury koos unaniem voor de Helmonder Rob Kunstt, een man met een maatje meer die aan alle criteria van het mannelijke plus-size fashionmodel voldoet. Rob krijgt niet alleen een fotoshoot van topfotograaf Jaleesa Derksen cadeau, ook krijgt hij een Beautyfreelancer Plus-lidmaatschap en wint hij een fashioncheque. Beautyfreelancer.nl roept de andere inzenders ook op om te reageren en een mail te sturen naar [email protected] Alle inzenders krijgen namelijk een jaar lang gratis lidmaatschap bij Beautyfreelancer.nl.
‘Model met potentie’

De Helmondse Rob Kunstt staat volledig achter het concept van mannelijk plus-size model. ‘Al jaren roep ik dat er meer aandacht moet komen voor het mannelijke model met een maatje meer. Want als meer dan 50% van de mannen in Nederland overgewicht heeft, waarom zie ik dan alleen maar strak afgetrainde mannelijke modellen? Het is totaal niet realistisch.

Mede daarom besloot ik de gok te wagen.’ Evelien Nederhoed en Mieke Wouters zijn het met Rob eens. ‘De honderden positieve reacties naar aanleiding van dit onderwerp spreken voor zich. We hopen dat  de fashionindustrie is wakker geschud. Want ondanks dat er maar weinig aandacht aan dit onderwerp wordt besteed, blijkt de vraag vanuit de markt naar modellen waarmee de gewone Nederlandse man zich kan identificeren wel degelijk groot!’

Iemand mag zich overigens mannelijk plus-size model noemen wanneer deze maat 50 of groter heeft en meer vlees op de botten dan het doorsnee model. Daarnaast heeft het model een zelfverzekerde uitstraling en een karakteristiek gezicht. ‘Eisen waaraan de Helmondse Rob Kunstt aan voldoet. Wij zien in dit model dan ook veel potentie en denken dat er wellicht een mooie carrière voor hem ligt’, aldus Evelien Nederhoed. De fotoshoot met Rob vindt in september plaats.

Wat doet Beautyfreelancer.nl
Beautyfreelancer.nl is een onafhankelijke marktplaats voor freelancers die werkzaam zijn in de beauty-, health- en entertainmentindustrie, zoals modellen, visagisten, (stem)acteurs, stylisten en presentators. De naam ‘beautyfreelancer’ bestaat uit twee delen: ‘beauty’ en ‘freelancer. ‘Freelancer’, omdat het platform er is voor en door freelancers. Oftewel, zelfstandig ondernemers. ‘Beauty’, omdat in iedere freelancer een vorm van schoonheid schuilt. Of dat nu zit in kennis, ervaring, doorzettingsvermogen, een unieke aanpak of een bijzonder uiterlijk.