Wat buien en wat zon

Vandaag verschillende buien met kans op onweer. Er zijn echter ook
zonnige perioden. Verder is het vrij met 17 of 18 graden. Morgen blijft
de neerslag beperkt tot een enkele lichte bui en komt de zon vaker
tevoorschijn. Het blijft dit weekend onverminderd fris voor de tijd van
het jaar.

Vanuit het westen trekken verschillende buien over het land. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel. De komende uren krijgen de buien een voorkeur voor de noordelijke helft van het land. Daarbij is het vandaag vrij fris voor de tijd van het jaar met temperaturen van 17 of 18 graden. De westenwind is meest matig. Aan de kust en op het IJsselmeer waait het vrij krachtig. Bij deze herfstachtige taferelen is ook geregeld de zon te zien.

Gedurende de avond neemt de buienactiviteit af, maar de kustprovincies houden tot in de nacht met (onweers)buien te maken. In het oosten kunnen diep in de nacht enkele mistbanken ontstaan.

Morgen blijft het op veel plaatsen droog. De buien die er zijn komen bij voorkeur in het noorden voor. De zon laat zich geregeld zien, maar met een graad of 17 wordt het opnieuw niet al te warm.

Maandag zijn er vooral in de kustprovincies enkele buien. Af en toe schijnt de zon en qua temperatuur verandert er weinig. Gedurende de middag neemt de kans op regen vanuit het zuidwesten toe en kan lokaal een flinke bak water vallen.

Dinsdag begint de dag waarschijnlijk grijs en zeer nat, waarbij de meeste neerslag in het zuiden van het land wordt verwacht. Later op de dag wordt het droger en laat de zon zich misschien nog zien. Met een beetje geluk loopt de temperatuur daarbij op naar een graad of 19.

De laatste dagen van de meteorologische zomer blijft het wisselvallig weer met regelmatig een bui. De middagtemperatuur stijgt iets, maar zomers warm wordt het niet.

bron : Weeronline.nl