Regen, regen en nog eens…

Foto:

Ook vandaag trekken weer een paar buien over het land. Hoewel je er
flink nat van kunt worden zijn ze niet zo zwaar als de afgelopen dagen
en kunnen we ook veel droge en zonnige momenten verwachten. Morgen neemt
vanuit het zuidwesten de bewolking toe. In de loop van de middag en
avond gaat het regen. De nacht naar dinsdag wordt een waar waterballet.

Vandaag trekken vanaf de Noordzee een paar buien over het land en tussendoor komt de zon regelmatig tevoorschijn. Vanmiddag is bij de buien kans op onweer. De meeste en actiefste exemplaren komen voor in het noorden, terwijl in het zuidwesten de droge perioden overheersen.

Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige, westenwind wordt het vanmiddag 17 graden op de Wadden tot 19 graden in Limburg.

Vanavond wordt het in het midden en zuiden al snel helemaal droog. In het noorden valt nog een enkele bui.

Vannacht kan vooral in de kustprovincies weer een enkele bui voorkomen. In het binnenland is het droog en kan tijdens opklaringen een mistbank ontstaan. De minima komen uit rond 8 graden.

Morgen neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. De ochtend verloopt overwegend droog, maar er is een kleine kans op een plaatselijke bui. In het noordoosten is er nog flink wat ruimte voor de zon. Begin van de middag breidt een regengebied zich uit over Zeeland. Bij een zwakke tot matige zuidelijke wind wordt het ongeveer 18 graden.

Later in de middag en avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Eerst gaat het om perioden met lichte regen of motregen, gedurende de avond intensiveert de neerslag.

Ook tijdens de nacht naar dinsdag regent het hard. Door langdurige hevige regenval zou plaatselijk wateroverlast kunnen ontstaan. Koud wordt het niet met minima van een graad of 13 en er steekt vooral aan zee een vrij stevige wind op.

Dinsdag overdag houden de perioden met regen aan. Vanaf eind maandagmiddag t/m dinsdagmiddag wordt 20-40 mm verwacht. Regionaal kan meer dan 50 mm vallen. De depressie die de regen veroorzaakt neemt zachte lucht met zich mee. Ondanks bewolking en regen wordt het een graad of 18. In de avond en nacht naar woensdag trekt de regen naar het zuidoosten weg.

Woensdag blijft het onder invloed van een hogedrukgebied waarschijnlijk droog met zon en stapelwolken. Er staat weinig wind en met maxima van 20 graden of meer lijkt het ineens weer zomer.

De dagen daarna wordt de verwachting behoorlijk onzeker. Nieuwe depressies vanaf de oceaan komen al snel weer in de buurt, maar hoe groot hun invloed op ons weer zal zijn is nu nog niet duidelijk.

bron : Weeronline.nl