De scholen zijn weer begonnen

Foto:

De spandoeken hangen weer op verschillende plaatsen in de stad en dat is niet voor niets, automobilisten en andere weggebruikers worden zo aangemoedigd om rekening te houden met de kinderen die na een lange vakantie weer naar school gaan.

Kinderen moeten veilig naar school kunnen, zijn ze nu 6 of zestien jaar oud, het is toch weer spannend en ze willen hun verhalen vertellen waardoor er minder goed opgelet zal worden tijdens de reis naar school.

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor het nieuwe schooljaar gaat de actie op maandag 25 augustus van start en loopt in elke regio in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar.

Wees alert

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

bron : Veilig verkeer Nederland