Heerlijke temperaturen vervangen de regen

Na een vrij zonnige start neemt geleidelijk de bewolking toe en
vanmiddag kan het licht regenen. In het noordoosten blijft het nog lang
droog. Morgen een lokale bui, maar in het weekend neemt de buiigheid
weer toe. Komende week zonniger en meest droog.

Vanochtend is het in eerste instantie vrij zonnig, maar in Zeeland is het bewolkt en deze wolkenvelden breiden geleidelijk uit over het land.

Vanmiddag wordt de bewolking dikker en kan het van tijd tot tijd een beetje regenen. In het noordoosten schijnt nog een tijd de zon en blijft het vanmiddag nog lang droog. Bij een matige zuidenwind stijgt de temperatuur naar 22 graden in het westen en 23-24 in het oosten.

De avond verloopt bewolkt met perioden met regen. Komende nacht neemt de neerslag af en wordt het overwegend droog. De temperatuur daalt naar een graad of 14.

Morgen wisselen stapelwolken en zonnige momenten elkaar af. In het binnenland kan plaatselijk een lichte regenbui ontstaan, maar in de kustgebieden blijft het overwegend droog met net wat meer zon. Het wordt 20-21 graden aan de kust en 22 graden landinwaarts. In de avond kan in het noordwesten vanaf zee een bui over trekken.

Zaterdag veroorzaakt een lagedrukgebied boven de Noordzee vrij veel bewolking met kortstondig wat zon. Over het hele land trekken buien en de middagtemperatuur komt uit tussen 19 en 21 graden. In de avond wordt het in het binnenland overwegend droog, in de kustprovincies kunnen de buien aan houden.

Zondag blijft het weerbeeld buiig en schijnt af en toe de zon. In het zuidoosten kan het 20 graden worden, aan de kust is het een graad of 18.

Na het weekend begint de meteorologische herfst en wordt het toevallig ook beter weer. Er is dan meer zon, met in de middag 20 tot 23 graden en slechts een kleine kans op een lichte bui.

bron : Weeronline.nl