Ontdek de Kunstroute door Helmond met de gratis app

Foto:

De
Helmondse Kunstroute in het centrum van Helmond is nu ook beschikbaar via een
app.  Wandelaars hebben de keuze uit drie verschillende routes: de gehele Helmondse
Kunstroute, de centrumroute en de kasteeltuinroute. Het aanbieden van de
kunstroute op de Brabant Vertelt app is een mooie aanvulling op het gedrukte
routeboekje. Het bestaande routeboekje blijft gratis verkrijgbaar voor
geïnteresseerden. Kunstroute Helmond
Het centrum van Helmond staat bekend om haar grote collectie van openbare kunst. Deze unieke beleving wekt de interesse van menig bezoeker. Logisch want over een afstand van ongeveer vier kilometer staan in totaal 73 beelden en ontdek je de mooiste stukjes van het Helmondse centrum. De beelden, van beroemde en minder beroemde kunstenaars, vertellen allemaal hun eigen verhaal en proberen op hun eigen manier Helmond te verwoorden.

De Kunstroute Helmond is een gratis openbare route. Routeboekjes zijn verkrijgbaar bij VVV Helmond en diverse locaties in het centrum van Helmond. Daarnaast is de totale route, centrumroute en kasteeltuinroute gratis te downloaden op de Brabant Vertelt app.

 

Brabant Vertelt app

Brabant vertelt. Over dat ene kunstwerk langs de snelweg. Over die mooie oude boerderij in het centrum van het dorp. Of over het ontstaan van het landschap.
Elke fiets- en wandelroute in deze gratis app heeft zijn eigen verhaal. Met gedichten, geluiden, beelden en animaties nemen we je mee op reis door de vele verhalen die Brabant rijk is.

De thema’s van de routes zijn divers. Verhalen over stad en land, over kunst en cultuur en over erfgoed en historie. Leuk voor volwassen, en ook leuk voor kinderen. Samen ontdek je de mooiste plekken en verhalen van Brabant.
Goed om te weten: je kunt de routes thuis downloaden, zodat je verder geen internet nodig hebt. Bovendien laat de app je zien waar je kunt parkeren, waar de bezienswaardigheden op de route zijn en waar je even lekker kunt pauzeren met een kopje koffie. Ideaal voor een leuk dagje uit.

Brabant vertelt is een project van BKKC, Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur. BKKC heeft als missie het zichtbaar maken van de waarde van kunst en cultuur. Door de app brabant vertelt verbindt bkkc kunst en cultuur met erfgoed, recreatie en natuur. bkkc bundelt de vele prachtige routes in Brabant en brengen ze onder de aandacht.

Lees meer over de Kunstroute Helmond  op www.brabantvertelt.nl en download alvast de app via App Store of de Google Play.