Achter de wolken schijnt de zon

De laatste dagen van augustus verlopen wisselvallig met een mix van
wolken, zon en buien. De temperatuur ligt daarbij iets onder normaal. Na
het weekend knapt het weer op en komt de zon vaker tevoorschijn. Later
in de week kans op zomerse temperaturen.

Vanochtend trekken enkele wolkenvelden over het land met in het zuidoosten mogelijk een spat regen, maar op veel andere plaatsen schijnt de zon. Later in de ochtend ontstaan verspreid over het land stapelwolken.

Vanmiddag hebben we een mix van stapelwolken en zo nu en dan zon. Plaatselijk kan een lichte regenbui ontstaan en de temperatuur stijgt naar 20 graden aan de kust tot 22 in het binnenland. De wind is zuidwestelijk en matig van kracht.

Vanavond verdwijnt de bewolking gedeeltelijk. Later op de avond en vannacht raakt het in de westelijke provincies opnieuw bewolkt en is er kans op een paar buien. De temperatuur daalt vannacht naar 13 tot 16 graden.

Morgen is er in de ochtend veel bewolking en gaat het van tijd tot tijd regenen. Daar vooruit kan in Limburg nog even de zon schijnen. In de middag trekt de meeste neerslag geleidelijk oostwaarts. In het westen wordt het op een enkele bui na droog en klaart het tijdelijk op.

Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige wind en het wordt 19 graden in het noordwestelijk kustgebied tot 21 in het zuidoosten van het land. In de avond wordt het overwegend droog met vrij veel wolkenvelden en plaatselijk een beetje regen.

Zondag zijn er vrij veel stapelwolken met kans op enkele buien. In het noordoosten van het land is de kans op neerslag groter dan in de zuidwesthoek. Zo nu en dan breekt de zon door en bij een matige westenwind stijgt de temperatuur naar 18 tot 20 graden.

Na het weekend blijft het op de meeste plaatsen droog en is het wisselend bewolkt. De middagtemperatuur stijgt naar 20 tot 23 graden. In de tweede helft van de week wordt het zonniger en in het zuidoosten kan de temperatuur naar 25 graden stijgen.

bron : Weeronline.nl