Herfst begint met mooi weer

Terwijl de meteorologische herfst is begonnen, doet het weer echter aan
de zomer denken. Vandaag blijft het droog en de zon laat zich goed zien.
Een vriendelijke stapelwolk kan het zomerse gevoel niet verminderen.
Ook morgen droog en zonnig met iets hogere temperaturen. De dagen daarna
neemt de kans op een bui toe.

Het is een zonnige dag, maar vanmiddag ontstaan vriendelijke stapelwolken. Het waait matig uit het oosten en de temperatuur loopt op naar 20 tot 23 graden.

In de avond lossen de stapelwolken op en wordt het helder. In de vrij heldere nacht met een afnemende wind kan plaatselijk mist en nevel ontstaan. Het koelt af naar 14 graden aan zee en tot een graad of 11 in het binnenland.

Morgen wordt opnieuw een droge dag met daarbij veel zonneschijn. Het wordt iets warmer dan vandaag met temperaturen tussen 21 graden op de Wadden en een zomerse 25 in het zuidoosten. De oostenwind is daarbij zwak tot matig van kracht.

Vrijdag daalt de luchtdruk en neemt de kans op een enkele bui toe. De zon wordt iets vaker naar de achtergrond verdreven, maar door de aanvoer van warme lucht loopt de temperatuur wel op naar 22 tot lokaal 26 graden. Daarbij houdt de zuiden- tot zuidoosten wind zich behoorlijk rustig.

In het weekend kunnen enkele buien voorkomen, waarbij zeker op zaterdag een klap onweer niet is uitgesloten. Toch blijft het ook op veel plaatsen droog met zonnige perioden. De temperatuur ligt zaterdag rond 24 graden en op zondag wordt het een graadje minder warm.

Volgende week wordt het waarschijnlijk weer droger en zonniger, maar een stuk minder warm.

bron : Weeronline.nl