Toch nog een beetje zon 

Foto:

Vandaag zijn er wolkenvelden, maar op veel plaatsen blijft het droog. In
het (noord)oosten schijnt vaker de zon en kan het zomers warm worden.
In de loop van de middag neemt de kans op een bui toe. In het weekend
vooral op zaterdag veel wolkenvelden en kans op een lokale bui.

Vanochtend trekken wolkenvelden over het midden en zuiden van het land. In het noorden schijnt vaker de zon, maar geleidelijk ontstaan er ook stapelwolken.

Vanmiddag zijn er veel stapelwolken met vooral in het (noord)oosten ook zon. In het oosten neemt de kans op een bui geleidelijk toe, en in het westen blijft het op een spatje na droog. De temperatuur stijgt naar 23 graden in het westen en 25, lokaal 26 graden in het (noord)oosten van het land.

Vanavond kan over het (noord)oosten een regen- of onweersbui trekken. Vannacht verdwijnen de buien en is het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur daalt naar 14 graden.

Morgen is er vrij veel bewolking met tijdelijk wat zon. In de middag kunnen een paar lichte buien ontstaan en de temperatuur stijgt naar 20 graden langs de kust en 23 in het oosten van het land.

Zondag hebben we nog steeds te maken met uitgestrekte wolkenvelden. In de loop van de middag breekt de bewolking en komt af en toe de zon tevoorschijn. Daarbij is kans op een plaatselijk buitje. Het wordt 19 graden op de Wadden en 20-22 in het binnenland.

Maandag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. In het noorden wordt meer bewolking verwacht en daar kan ook wat regen vallen. Het wordt ongeveer even warm als op zondag.

De dagen daarna verlopen wisselend bewolkt, met een kleine kans op een lokale bui en maxima rond 20 graden.

bron : Weeronline.nl