Meer zon en minder regen

In het westen is het overwegend bewolkt en droog. In het oosten schijnt
af en toe de zon en daar kan vanmiddag en bui ontstaan. Het wordt
gemiddeld 21 graden. Morgen opnieuw vrij veel wolkenvelden en een enkele
bui. Maandag vaker zon en droog.

Vanochtend is het in het westen bewolkt en nevelig. In het oosten komen ook een paar opklaringen voor en in de noordoostelijke provincies is het de eerste helft van de ochtend behoorlijk mistig.

Vanmiddag blijft het westen te maken houden met vrij veel bewolking, maar het blijft waarschijnlijk wel droog met maxima rond 20 graden. Verder naar het oosten breekt af en toe de zon door en daar kunnen vanmiddag een paar buien ontstaan. In het uiterste oosten stijgt de temperatuur naar 22 tot plaatselijk 24 graden. Daarbij staat een zwakke tot matige (noord)westenwind.

Vanavond verdwijnen de buien en klaart het in het binnenland soms op. Komende nacht ontstaat tijdens opklaringen mist en kan het zicht plaatselijk minder zijn dan 200 meter.

Morgen is er in de ochtend vrij veel bewolking met in het binnenland nog enkele mistbanken. In de middag is er kans op een enkele bui en later in de middag breekt voorzichtig de zon door. Het wordt 19 graden aan de kust tot 22 graden in het binnenland. In de avond en nacht klaart het verder op en ontstaan opnieuw mistbanken.

Maandag is laat de zon zich vaker zien en blijft het waarschijnlijk droog. Als er een spatje regen valt dan is dat in het noordoosten van het land. De middagtemperatuur valt op veel plaatsen iets lager uit.

Dinsdag neemt in het noorden van het land de bewolking weer iets toe, in het zuiden zal ze nog regelmatig te zien zijn. De kans op neerslag is klein en het wordt 18 tot 20 graden.

De dagen daarna verlopen rustig met af en toe zon en hooguit een licht buitje. In de vroege ochtend is er kans op mistbanken en in de middag wordt het ongeveer 20 graden.

bron : Weeronline.nl