Iets koeler maar wel een zonnetje

Deze week hebben we te maken met een rustig en overwegend droog
weertype. De hoeveelheid zon kan verschillen, doordat vooral over de
kustprovincies wolkenvelden trekken vanaf zee. De middagtemperatuur ligt
daarbij rond 19 graden.

Vanochtend is het in de zuidoostelijke helft van het land op veel plaatsen nevelig met lokaal ook mist of lage bewolking. De mist zal geleidelijk oplossen. In de rest van het land zijn er flinke zonnige perioden.

Vanmiddag wisselen stapelwolken en flinke zonnige perioden elkaar af. Er is een kleine kans dat in de noordoosthoek een licht buitje ontstaat. Bij een matige noordwestenwind stijgt de temperatuur naar 18 graden aan de kust en 21 in het zuidoosten.

Vanavond verdwijnt de bewolking voor een deel, maar komende nacht neemt in het noorden en lang de westkust de bewolking weer toe. In het midden en zuidoosten kunnen mistbanken ontstaan.

Morgen trekken wolkenvelden over het noorden en westen van het land, maar het blijft waarschijnlijk droog. In het zuidoosten is kans op een mistige start van de dag. In de middag breekt de zon vaker door en de maxima komen uit rond 19 graden.

Woensdag kunnen we opnieuw een mix van stapelwolken en zon verwachten. In de noordelijke provincies is het wat minder zonnig dan in de rest van het land. Bij een zwakke tot matige wind uit het (noord)oosten stijgt de temperatuur naar 17 graden aan de noordkust tot plaatselijk 20 graden in het zuiden.

Donderdag valt de middagtemperatuur weer een paar graden hoger uit. Het is dan wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog.

Ook de dagen daarna blijven we te maken houden met een rustig weertype. Ook dan schijnt regelmatig de zon met hooguit een lokale bui.

bron : Weeronline.nl