vandaag en de komende tijd veel kans op zon

Foto:

De zomer duurt nog exact twee weken en in deze weken kunnen we nog
regelmatig van het zomerzonnetje genieten. Vandaag moet je daarvoor wel
in een van de zuidelijke provincies zijn. Over het noorden trekt
namelijk vrij veel bewolking. Later deze week neemt de zonkans in het
hele land toe.

Vanochtend is het bewolkt in het midden en noorden van het land en plaatselijk valt wat lichte regen. In het zuiden en zuidwesten kan af en toe de zon doorbreken en blijft het droog.

Vanmiddag trekken uitgestrekte wolkenvelden over het noorden van het land met een kleine kans op wat regen in het noordoosten. Vooral in het zuiden is af en toe de zon te zien en bij een zwakke tot matige noordwestenwind stijgt de temperatuur naar 17 graden aan de noordkust tot 20 in het zuiden.

Vanavond verandert er weinig in het noorden en blijft het overwegend bewolkt. Verder naar het zuiden kan de bewolking breken en dan is er kans op een mistbank. De temperatuur daalt naar 8 tot 12 graden.

Morgen blijven we te maken houden met bewolking van zee. De wolkenvelden zijn niet dik genoeg voor neerslag, maar wel vrij uitgestrekt waardoor de hoeveelheid zon beperkt blijft. Vooral de zuidelijke helft van het land maakt kans op zonnige momenten. De wind is noordelijk, matig van kracht en het wordt ongeveer 18 graden.

Donderdag draait de wind naar het noordoosten en ondanks dat er meer bewolking is dan zon wordt het iets zachter. De maxima komen uit rond 20 graden. Aan het eind van de middag en in de avond klaart het vaker op.

Vrijdag zijn vooral in het westen van het land zonnige perioden. Verder naar het oosten ontstaan meer stapelwolken, maar ook daar laat de zon zich zien. Het wordt 20-21 graden.

In het weekend kan de temperatuur nog een graadje hoger uitvallen. Daarbij is het half tot zwaar bewolkt en overwegend droog.

bron : Weeronline.nl