Einde van de zomer nadert

Foto:

Anderhalve week voor het eind van de zomer is het rustig weer.
Hogedrukgebieden voorkomen stevige buien en zorgen voor relatief weinig
wind. Af en toe trekken wolkenvelden voorbij, die vandaag soms net aan
dik genoeg zijn voor een beetje motregen. De komende dagen is het
vrijwel geheel droog met regelmatig zonnige perioden.

Vanochtend is het kalm weer met de eerste uren nevel en op sommige plaatsen mistbanken. Verder zijn er wolkenvelden en ook zonnige perioden. De bewolking kan soms net even dik genoeg zijn om een beetje motregen te veroorzaken.

Vanmiddag trekt de noord(oost)enwind aan tot matig en ontstaan stapelwolken. In de wisselend bewolkte condities is het op de meeste plaatsen droog, maar kan vooral in het oosten een lichte regenbui voorkomen. Dankzij regelmatig zon kan de temperatuur oplopen tot circa 21 graden.

Vanavond zijn er steeds meer opklaringen. Het blijft droog en geleidelijk wordt het helemaal helder. Het blijft nog tot een uur of acht licht en dan is de temperatuur al weer teruggelopen tot ongeveer 17 graden. Tijdens een heldere nacht koelt het verder af, naar een graad of 10. Gedurende de nacht kunnen gemakkelijk mist en lage bewolking ontstaan.

Morgen is vooral in het binnenland kans op een grijze start. Mistbanken en wolkenvelden maken in de loop van de ochtend plaats voor zon. ’s Middags zorgen stapelwolken voor een wisselend bewolkt weerbeeld. Er komt een meest matige noordenwind te staan, het wordt circa 22 graden en het blijft droog.

Zaterdag breekt een kalm en vrijwel droog weekend aan. Vooral de zuidoostelijke delen van het land zijn gevoelig voor wolkenvelden. In de rest van het land zijn er flinke zonnige perioden. Neerslag wordt niet verwacht en de middagtemperatuur komt uit rond 22 graden.

Zondag is het weerbeeld niet veel anders dan op zaterdag. Opnieuw maakt vooral de zuidoostelijke helft van het land kans op bewolking en is lokaal een klein beetje regen niet uitgesloten. De meeste zon, maar ook de meeste wind is bestemd voor het noordwesten. Op de Wadden kan het vrij krachtig uit het noordoosten gaan waaien. Het wordt 20-22 graden.

Volgende week is het eerst nog rustig en droog weer, maar in de loop van de week wordt het hogedrukgebied in onze omgeving naar het oosten verdreven en krijgen buien geleidelijk weer een kans. Pluspunt: de stroming wordt zuidelijk en voert warmere lucht aan. De middagtemperaturen zullen daardoor eerder iets omhoog, dan omlaag gaan.

bron : Weeronline.nl