Droog en warm

De maand september verloopt tot nu toe vrij zonnig, droog en warm. Op
veel plaatsen is hooguit enkele millimeters neerslag gevallen. De
komende dagen blijft een krachtig hogedrukgebied het weerbeeld bepalen.
En dat resulteert in een droog en behoorlijk zonnig weekend. Ook begin
volgende week blijft de neerslagkans nog beperkt.

Vanochtend is het kalm en droog. Het is vanochtend op diverse plaatse mistig geweest. Alleen in het oosten van Twente en het oosten van de Achterhoek komen nog hardnekkige wolkenvelden voor. De rest van het land heeft met zon te maken.

Vanmiddag komt er een matige noordoostelijke wind te staan. Er zijn stapelwolken en flinke zonnige perioden, neerslag wordt niet verwacht.

De temperatuur stijgt tot circa 20 graden op de Waddeneilanden en 22 graden op veel plaatsen in het binnenland.

Vanavond wordt het helder. De bewolking lost op en de zon gaat rond acht uur onder. Tegen kwart voor tien komt de maan (afnemend naar laatste kwartier) op.

In de rustige nachtelijke atmosfeer kan gemakkelijk mist en lage bewolking ontstaan.

Morgen start de dag plaatselijk grijs. Nevel, mist en lage bewolking lossen gedurende de ochtend op en morgenmiddag is het zonnig en droog. Met enkele stapelwolken en een matige noordoostenwind komt de maximumtemperatuur uit rond 22 graden.

Ook zondag is een plaatselijk grijze ochtend mogelijk.’s Middags wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft naar verwachting overal droog, wel komen waarschijnlijk in het zuidoosten vrij veel wolkenvelden voor. Het wordt opnieuw een graad of 22.

Maandag weten meer wolkenvelden vanuit het oosten het land te bereiken. Een enkele bui in het noorden is niet uit gesloten, maar op veel plaatsen blijft het droog. Er komt een oostelijke wind te staan en het wordt ongeveer 21 graden.

De rest van volgende week kunnen we een stijging van de middagtemperaturen verwachten. Vanuit het oosten en later het zuidoosten wordt warme lucht aangevoerd. Daarmee kunnen de temperaturen oplopen tot tegen de 25 graden, maar vooral later in de week is ook kans op buien.

bron : Weeronline.nl