Vandaag ziet er zomers uit

Vandaag wordt het op veel plaatsen een zomerse dag met temperaturen van
25 graden. De zon is een vaak geziene gast en regenen gaat het
waarschijnlijk niet. Ook houdt de wind zich rustig. Morgen is het ook
warmer dan normaal, maar dan neemt vooral in het zuiden de kans op een
bui toe.

Vanmiddag is er veel zonneschijn. Er zijn enkele stapelwolken, maar regen wordt niet verwacht. In een een groot deel van het binnenland ligt de middagtemperatuur rond een zomerse 25 graden. In de noordelijke kustgebieden komt de temperatuur iets lager uit. De wind waait uit het oostelijke richting en is hooguit matig van kracht.

Vanavond zijn er brede opklaringen. In de vrij heldere nacht kan mist en nevel ontstaan. De temperatuur daalt naar een waarde rond 13 graden.

Ook morgen kunnen we beschrijven als een nazomerdag. De dag begint mogelijk met mist en nevel, maar daarna gaat de zon flink schijnen. In het noorden kunnen we de meeste zonneschijn verwachten, terwijl het zuiden met wat meer wolkenvelden van doen heeft. De temperaturen liggen tussen 22 graden op de Wadden en 25, lokaal misschien wel 26 in het binnenland. Eind van de middag is in het zuiden kans op een plaatselijke bui. Onweer is hierbij niet geheel uitgesloten.

Op vrijdag blijft het vijf of zes graden te warm voor de tijd van het jaar. Halverwege september ligt gemiddeld gezien de temperatuur in de Bilt rond 19 graden. Er zijn flinke zonnige perioden en staat weinig wind, maar later op de dag neemt met name in de zuidelijke helft de kans op onweersbuien toe. 

Zaterdag is het nog warm, zondag wordt het ietsje minder warm, maar na het weekend daalt de temperatuur enkele graden richting normale waarden. In het weekend zien we af en toe de zon, maar het aandeel bewolking is iets groter dan daarvoor. Eind van de dag is kans op onweersbuien. Na het weekend is het dan iets minder warm, maar blijft het de eerste dagen waarschijnlijk wel droog.

bron : Weeronline.nl