Stukken koeler dan afgelopen week

Het is deze week beduidend koeler dan vorige week, maar dit betekent
niet dat het ook slecht weer is. Op een paar buien vandaag en woensdag
na is het droog. De temperatuur ligt eerst rond of net onder normale
waarden, maar eind van de week er weer iets boven.

Vanochtend is het op de meeste plekken bewolkt met af en toe een lichte regenbui. De meest actieve buien zijn voor het noordoosten van het land. De buien trekken naar het zuidoosten weg en vanmiddag wordt het droog en breekt af en toe de zon door. Het wordt maximaal 17 graden bij een matige, aan zee krachtige, noordenwind.

Vanavond is het droog en zijn er opklaringen. Het koelt vannacht af tot 8 graden in het noorden en westen en 4 graden in het oosten en zuiden van het land. De wind neemt geleidelijk af het wordt nevelig met in de zuidoostelijke helft van het land de grootste kans op mistbanken.

Morgen start grijs. Geleidelijk komt de zon tevoorschijn en de loopt temperatuur op tot circa 18 graden. Daarbij staat eerst nauwelijks wind. Later op de dag steekt een zwakke tot matige (zuid)westenwind op.

Woensdag trekt vanuit het westen een storing over het land. Het is bewolkt en buiig, waarbij in het noorden waarschijnlijk meer regen valt dan in het zuiden. Er staat een stevige (zuid)westenwind en de middagtemperatuur ligt rond 17 graden.

Daarna komt het weer in Nederland onder invloed van een hogedrukgebied. Het is daardoor een aantal dagen (zo goed als) droog. Vaak start de dag grijs met mist of lage bewolking en in de loop van de dag breekt de zon door. De maximumtemperatuur ligt tussen 17 en 20 graden. ’s Nachts koelt het af tot een graad of 10. Hiermee ligt de temperatuur rond of net boven de normaal voor de tijd van het jaar.

bron : Weeronline.nl