Eerste herfst dag met wolken en buitjes

De astronomische herfst is fris begonnen, met vanochtend in het oosten
slechts 4 graden. Er is vandaag wel ruimte voor zon. Morgen verloopt de
dag bewolkt en buiig. Na morgen keert het rustige weertype terug en in
het weekend wordt het weer (ruim) 20 graden

De astronomische herfst is begonnen en dat is te merken. Het is vanochtend behoorlijk fris. De minima varieerden vanochtend vroeg van 3 tot 8 graden. Het is wisselend bewolkt met lokaal mistbanken en er staat nauwelijks wind.

Vanmiddag trekt wat bewolking vanuit het westen over het land. In het uiterste noorden kan hier een spat regen uitvallen. De zon is, zeker in de zuidelijke helft van het land, ook regelmatig te zien en de temperatuur loopt op tot een graad of 17. Gedurende de middag steekt een matige zuidwestenwind op.

Vanavond is het droog met een mix van wolkenvelden en opklaringen. Vannacht neemt de bewolking toe en eind van de nacht kan in het westen al wat regen vallen. Het is een stuk minder koud dan afgelopen nacht met minima tussen 8 en 12 graden.

Morgen trekt een storing over het land. Dit levert een herfstachtig weerbeeld op met regelmatig buien en behoorlijk wat wind. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is in de kustgebieden krachtig, windkracht 6. Ook de buien kunnen stevig uitpakken met plaatselijk onweer. Eind van de middag komt er in het westen ook ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt rond 16 graden.

Donderdag keert het rustige weer terug. In de ochtend staat in het noorden nog een vrij krachtige wind, maar gedurende de dag neemt de westelijke wind in kracht af. Het blijft droog en het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. Het wordt circa 18 graden.

Vrijdag en in het weekend profiteren we van de nabijheid van een hogedrukgebied. Na oplossen van ochtendgrijs (nevel, mist en lage bewolking) verlopen de dagen zonnig. Vrijdag wordt het circa 19 graden. In het weekend wordt het op veel plekken 20 graden of nog iets meer.

Volgende week lijkt dit droge en rustige weer nog een tijdje aan te houden. Met regelmatig zon en maxima rond 20 graden kunnen we het prima nazomerweer noemen

bron : Weeronline.nl