Het weer

Foto:

De actieve buien zijn het land weer uit en we kunnen de komende dagen
overwegend droog en vrij zonnig septemberweer tegemoet zien. Vandaag
valt her en der een beetje (mot)regen en ook morgen hoeft het niet
geheel droog te blijven. In het weekend lijkt het weer een beetje zomers
te worden.

Vanochtend trekken enkele buitjes over het land, maar op veel plaatsen blijft het ook droog. Er zijn wolkenvelden en daartussen zien we af en toe de zon.

Vanmiddag kan soms een beetje regen of motregen vallen. Vooral in het noorden zijn vrij veel wolkenvelden met slechts sporadisch een glimp van de zon. Het zuiden heeft de beste kansen om de zon te aanschouwen.

De temperatuur ligt tussen 16 graden in het noorden en 18 in het zuiden van het land. De wind is westelijk en meest matig van kracht. Aan de kust waait het vrij krachtig en zeker aan de noordkust kan het ook soms krachtig waaien.

Vanavond en vannacht klaart het, vooral in de zuidelijke helft, op. Het blijft stevig waaien, maar koud wordt het niet met minima tussen 9 graden in Zuid-Limburg en 15 op Texel. Tegen de ochtend neemt de bewolking toe.

Morgen valt soms lichte regen of motregen. De zon heeft het moeilijk en is meestal verborgen achter een dikke laag bewolking. De temperatuur loopt op naar 18 of 19 graden, een lokale twintiger is mogelijk. Het waait overdag matig, aan zee vrij krachtig, uit het (zuid)westen.

Op zaterdag keert de (na)zomer terug, al kan de dag wel met mist of nevel beginnen. Lokaal kan het een tijdje duren voordat de niet meer zo krachtige zon het ochtendgrijs heeft opgelost. In de middag is de zon echter niet te missen en bereikt of overschrijdt de temperatuur op de meeste plaatsen de 20 graden. Dat het een officiƫle warme dag wordt is dus zeer aannemelijk. Wind staat er deze dag nauwelijks.

Zondag ligt de maximumtemperatuur in het gehele land op of net boven de 20 graden. Na wegwerken van het eventuele ochtendgrijs, is de zon weer goed aanwezig. Daarbij waait het zwak tot matig uit zuid(oost)elijke richting en wordt het al met al de tweede aangename warme nazomerdag.

Na het weekend houdt het rustige nazomerweer nog even aan.

bron : Weeronline.nl