September bijna voorbij, maar geeft nog een paar daagjes zon weg

Foto:

De laatste dagen van de maand september verlopen rustig. Er staat weinig
wind en de kans op neerslagkans is, op dinsdag na, zeer minimaal. De
ochtenden zijn vaak grijs door mist, nevel en lage bewolking. Met een
beetje geluk lost de grauwigheid snel op en zien we een stralende zon.

Vanmiddag zijn er stapelwolken en flinke zonnige perioden. De middagtemperatuur varieert tussen 19 graden in het noordwesten en 21 in het zuidoosten. Met weinig wind voelt het nog warmer aan.

Vanavond en vannacht komen tussen de wolkenvelden flinke opklaringen voor. Door de relatief lange nachten en weinig wind kan opnieuw mist en nevel ontstaan.

Morgenochtend lost het ochtendgrijs waarschijnlijk iets sneller op. Niet veel later breekt de zon goed door en wordt enkel gehinderd door wolkensluiers.

Het wordt in nagenoeg het hele land een warme dag met 20 graden of iets meer. De temperatuurverdeling blijft in stand met in het noordwesten het minst warm; de Kop van Noord-Holland maxima van 20 graden en het warmst in het zuidoosten; in Limburg 23 graden. Verder blijft het droog en waait het zwak tot matig.

Maandag begint de dag wederom met mist of andere grijzigheid. Daarna zien we de zon, die wel wat waterig kan schijnen door velden hoge bewolking. De warmte is zeker niet verdwenen met maximumtemperaturen tussen 20 en misschien wel 24 graden. En ook deze dag houdt de wind zich rustig en is hooguit matig van kracht.

Dinsdag neemt de kans op enkele buien toe. Toch is het ook vaak droog met flink wat zon, na een mogelijk grijs begin. Koud wordt het daarbij met 19 tot 22 graden zeker niet en de wind tapt uit hetzelfde vaatje.

De rest van de week houdt het relatief warme en meestal droge nazomerweer aan. De zon verdwijnt zeker niet uit het weerbeeld, maar soms houdt de ochtendgrauwigheid lang stand. Verder wordt het eind van de week geleidelijk minder warm.

bron : Weeronline.nl