De laatste zonnige dagen van september

Foto:

Het wordt met 20-22 graden een warme septemberdag, maar wel met veel
bewolking. In de ochtend laat de zon zich af en toe nog zien. De middag
verloopt overwegend bewolkt en vanuit het zuidwesten neemt de kans op
regen toe.

Vanochtend zijn er velden hoge bewolking afgewisseld met zonnige perioden.

Vanmiddag wordt de bewolking geleidelijk dikker en komt de zon amper nog aan bod. In het zuid(west)en kan een beetje regen vallen. Later neemt ook in de Randstad de kans op een bui toe. Ondanks de bewolking is het een bijzonder zachte septemberdag met vanmiddag met in het westen een graad of 20 en 21-22 graden in het oosten. Daarbij staat een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Vanavond komen verspreid over het land buien voor. Komende nacht wordt het vanuit het zuiden geleidelijk droog en lokaal kan een mistbank ontstaan.

Morgen is in de ochtend kans op laaghangende bewolking. In de middag worden stapelwolken afgewisseld met zon en lokaal kan een lichte regenbui ontstaan. Het wordt zo’n 20 graden. In de avond lost de bewolking voor een deel op en in de nacht ontstaat op veel plaatsen nevel of mist.

Woensdag en donderdag blijven we te maken houden met stapelwolken en zo nu en dan zon. Op een enkele bui na blijft het droog en de maxima liggen tussen 19-20 graden in de kuststreken en 21, lokaal 22 in het zuidoosten van het land.

Op vrijdag is het iets zonniger en blijft het droog, maar in de loop van het weekend kunnen vanuit het zuidwesten buien over het land trekken. De kans is groot dat het enkele graden koeler wordt.

bron : Weeronline.nl