Herftweer op komst

Foto:

Het is nog tot het weekend rustig en overwegend droog weer dankzij de
nabijheid van een hogedrukgebied. Vanaf zaterdagavond gaat een depressie
het weerbeeld bepalen en schakelen we over op wisselvallig herfstweer.

Vandaag start de dag op veel plaatsen mistig of nevelig. Helaas is het vervolgens niet de zon, maar de bewolking die het weerbeeld domineert. De zon blijft echter zeker niet de hele dag verscholen achter de wolken.

Bij een matige zuidwestenwind ligt de middagtemperatuur rond 20 graden. Later op de dag neemt vanuit het westen de kans op wat buiige regen toe.

Morgen is kans op een enkel buitje, maar het is vaker droog. Er is bewolking met geregeld zon. Qua maximumtemperatuur verandert er weinig, maar de matige wind komt deze dag uit het noord(oost)en.

Vrijdag blijft het nagenoeg droog en wordt het waarschijnlijk de zonnigste dag van de week. De temperatuur loopt op naar 20 of 21 graden en de wind waait matig uit het zuiden.

Zaterdag blijft het overdag waarschijnlijk nog droog, maar staat er vooral aan de kust een stevige zuidenwind. Later neemt vanuit het westen de kans op regen toe.

Zondag trekken de buien weg en is het enkele graden minder warm. En ook volgende week is het wisselvallig. Met veel wind en regelmatig buien wordt het typisch herfstweer.

bron : Weeronline.nl