Heerlijk weer om met de hond te gaan wandelen

Foto:

De zon schijnt vandaag een groot deel van de dag uitbundig en de lucht
warmt op naar 20-23 graden. Vanavond en vannacht komen regenbuien voor.
Morgen is het in grote delen van Nederland weer droog. Alleen in het
oosten valt mogelijk nog wat regen. Met 16 graden is het een stuk koeler
dan vandaag.

Het is overal zonnig, maar vanmiddag neemt vanuit het westen de bewolking langzaam toe. Het is warm voor begin oktober met maxima van 20 graden in het noordwesten tot maar liefst 23 in het zuidoosten. Er staat vanmiddag een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

Vanavond draait de wind naar west tot noordwest en neemt aan de kust toe tot (vrij) krachtig. Ook krijgen we vanavond en vannacht met buien te maken. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden.

Morgenochtend valt in het oosten van het land lokaal nog wat regen. De rest van de dag is het droog en wisselend bewolkt. Het wordt circa 16 graden. Daarbij staat een matige wind uit het noordwesten tot noorden. Langs de noordkust is de wind eerst nog vrij krachtig.

Maandag start droog en rustig, maar later op de dag trekt de wind aan en volgt vanuit het westen regen. Het wordt circa 18 graden.

Dinsdag en woensdag worden herfstachtige dagen met veel bewolking, een stevige wind en regelmatig regen. Koud is het niet met middagtemperaturen rond 18 graden.

Daarna wordt de verwachting onzeker. Het kan aanhoudend nat en zacht voor de tijd van het jaar blijven, maar er zijn ook kansen op een droger en iets koeler weertype.

bron : Weeronline.nl