Heerlijk weer in het weekend

Foto:

Koele lucht is afgelopen nacht het land in gestroomd. Werd het gisteren
in een aangenaam nazomerzonnetje nog een graad of 21, vandaag is het
niet warmer dan een graad of 16. Dat voelt misschien koud, maar
eigenlijk is het de normale temperatuur voor begin oktober. We hebben
vandaag verder met veel bewolking en af en toe regen te maken.

Vanochtend trekken veel wolkenvelden over de oostelijke helft van het land en regent het af en toe licht. De westelijke provincies zien van tijd tot tijd de zon en daar is het droog.

Vanmiddag waait er een matige noordelijke wind en is in het oosten en midden van het land veel bewolking aanwezig. Het kan af en toe licht regenen in deze landsdelen. Aan de kust breekt de zon regelmatig door.

Het wordt vanmiddag ongeveer 16 graden. In het zuidoosten mogelijk een graadje minder, in Noord-Holland een graadje meer.

Vanavond is het vrijwel overal bewolkt en regent het van tijd tot tijd in de westelijke provincies. In het oosten is het veelal droog. In de nacht trekt de neerslagactiviteit verder naar het westen de Noordzee op en wordt het in het hele land droog. Er volgen opklaringen en daarin kan vooral in het oosten van het land mist ontstaan. Kouder dan een graad of 10 wordt het niet.

Morgen is ’s ochtends in het binnenland kans op mistbanken, die door de aantrekkende zuidoostenwind vrij snel oplossen. Er volgen zonnige perioden, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe. ’s Middags trekken enkele regenbuien over het land, in de avond gaat het vanuit het zuidwesten geleidelijk overal regenen.

Er staat morgen een zwakke tot matige en aan de kust een vrij krachtige tot krachtige zuidoostenwind. Het wordt ongeveer 17 graden.

Dinsdag wordt een onstuimige en regenachtige dag. Een depressiekern trekt over de Noordzee en veroorzaakt een stevige zuidwestenwind, op zee aantrekkend tot stormachtig, windkracht 8. In de vroege ochtend is het grijs en nat, in de loop van de dag volgen afwisselend buien en zonnige momenten. De middagtemperatuur komt naar verwachting uit rond 17 graden.

Woensdag neemt de wind wat in kracht af, maar er blijft een vrij stevige zuidwester staan. Geregeld zijn er buien: eerst nog vooral aan de kust, later ook meer in het binnenland. Dankzij de aanvoer van zachte lucht uit het zuidwesten wordt het met circa 18 graden weer iets minder fris.

Veel bewolking, een doorstaande wind en regelmatig regenbuien vormen het weerbeeld de rest van de week. Daarbij wordt nog wat zachtere lucht aangevoerd; het wordt vrijdag waarschijnlijk 20 graden. In deze warme lucht kunnen wel stevige buien voorkomen.

bron : Weeronline.nl