Het weer

Foto:

In de ochtend gaat er vanuit het zuiden regen vallen en wordt het de eerste helft van de middag langzaam
weer droog. De zon is ’s middags regelmatig van de partij en er staat
een stevige zuidelijke wind. In het binnenland matig, aan de kust
krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. De temperatuur loopt op tot circa
17 graden.

Tegen de avond neemt de buienkans weer toe en vanuit het zuidwesten kan het hele land enkele buien verwachten. Er volgt een relatief zachte nacht met minima rond 13 graden.

Donderdag ligt naar verwachting een frontale storing over het land en hebben we met veel wolkenvelden te maken. Een regengebied trekt vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. Daarbij wordt het vooral in de zuidoostelijke landshelft nat. Het is nog onzeker of het ook op andere plaatsen regenachtig is. De zuidwestenwind is nog vrij prominent aanwezig, vooral aan de kust, en de temperatuur komt met een graad of 18 weer wat hoger uit dan op voorgaande dagen.

Vrijdag ligt de frontale storing, die donderdag nog over een groot deel van het land aanwezig is, waarschijnlijk grotendeels buiten onze landsgrenzen. Het is bewolkt en het wordt ongeveer 19 graden. Vooral in Limburg is kans op regen, maar ook in een groter deel van Zuidoost-Nederland is neerslag niet uitgesloten. Qua wind is het een stuk rustiger dan voorgaande dagen.

In het weekend is het rustig weer met zonnige perioden en kans op een enkele regenbui. De temperatuur kan oplopen tot circa 20 graden. Volgende week wordt het opnieuw wisselvallig en neemt de wind ook in kracht toe.

bron : Weeronline.nl