Het weer

De wind waait inmiddels uit een andere hoek waardoor het weertype
duidelijk verandert. De temperatuur loopt langzaam op en vanavond gaat
het regenen. Morgen keert eindelijk de zon terug. Zondag opnieuw bewolkt
en perioden met regen.

Vandaag hebben we te maken met eindeloze wolkenvelden en in het noordwesten van het land kan soms wat lichte regen of motregen vallen. In de loop van de middag neemt in de westelijke provincies de kans op licht gespetter toe. In het midden en oosten blijft het overdag zo goed als droog.

Er staat een matige zuidwestenwind en de middagtemperatuur ligt rond 6 graden aan de westkust en 3-4 graden in het oosten van het land.

Vanavond gaat het in het westen vaker regenen en later op de avond en vannacht valt ook in het oosten zo nu en dan regen. In de Limburgse heuvels is kans op natte sneeuw. De temperatuur daalt naar 4 graden in het westen en 2 in het oosten.

Morgen trekken in de ochtend enkele lichte buien over het land en tussendoor schijnt de zon. In de middag is het overwegend droog met zonnige perioden. Bij een zwakke tot matige noordwestenwind stijgt de temperatuur naar 8 graden in de kustgebieden en 5-6 graden in het zuidoosten. In de avond en nacht zijn er heldere perioden en in het binnenland kan het een graadje vriezen.

Zondag wordt regen verwacht. Het is bewolkt en vooral in de middag hebben we met buien te maken. De lucht is vrij zacht waardoor het ongeveer even warm wordt als op zaterdag. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Maandag is het wisselvallig winterweer. Af en toe schijnt de zon, maar vanaf zee trekken buien over het land. Vooral in de kustprovincies is daarbij kans op onweer en hagel. De middagtemperatuur ligt rond 7 graden langs de westkust en in het oosten wordt het 4-5 graden.

De dagen daarna valt regelmatig neerslag. Op sommige dagen blijft de neerslag beperkt tot enkele buien, maar vooral woensdag lijkt regenachtig te verlopen. De maxima komen uit rond 7 graden.

bron : Weeronline.nl