Droog maar wel een flink windje

Vandaag trekken buien over het land. Daarbij is ook kans op onweer en
hagel. Dinsdag blijft het overdag droog, maar neemt in de middag de wind
toe. Woensdag tot en met vrijdag worden herfstachtige dagen met veel
wind en geregeld regen. In het weekend droger en rustiger weer.

Vanochtend trekken buien over het land. Daarbij kan hagel vallen of een klap onweer voorkomen. De meeste buien komen in de noordelijke helft van het land voor, verder is de zon goed te zien.

Vanmiddag heeft het hele land met buien te maken. Deze buien komen vanaf zee en, zeker in de kustprovincies, kan het daarbij hagelen en onweren. Het waait matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen. Aan de Duitse grens wordt het 4 of 5 graden en en aan zee loopt de temperatuur op naar 7 graden. Tegen de avond bereiken de buien de Limburgse heuvels en daar is kans op (natte) sneeuw.

Vanavond trekken de meeste buien het land uit, maar aan de kust blijft een kans op buien bestaan. De wind zwakt af en tezamen met opklaringen kan het in de nacht een graadje vriezen.

Morgenochtend blijven de kustgebieden gevoelig voor enkele buien. In het binnenland hebben meerdere plaatsen te maken met nevel en lokaal mist. In de middag schijnt tussen de stapelwolken door ook geregeld de zon. De middagtemperatuur ligt tussen 5 en 8 graden. Tegen de avond neemt de wind toe. In de nacht naar woensdag gaat het vanuit het westen regenen en gaat het op de Wadden stormachtig waaien.

Woensdag is het ronduit herfstachtig. In het binnenland waait het (vrij) krachtig en aan zee krachtig tot hard vanuit het zuidwesten. Bij deze al stevige wind komen ook (zware) windstoten voor. Tegen de avond draait de wind naar het westen en in het noordwesten kan het stormachtig waaien. Er is vrij veel bewolking en zeker in de ochtend valt op veel plaatsen regen. In de middag trekt de meeste regen het land uit, maar de kustregio’s houden met enkele buien te maken. Het is daarbij niet koud met maxima tussen 6 en 8 graden.

Donderdag is het eveneens onstuimig en komen (zeker in het noordwesten) buien voor. Vooral in het noordwesten waait het hard tot stormachtig en is kans op zware windstoten. In het zuidoosten staat een vrij krachtige zuidwestenwind. Qua temperatuur is er weinig reden tot klagen met waarden tussen 6 en 8 graden.

Vrijdag begint de dag zeer windrijk en erg nat. Gedurende de dag lijkt wind wat af te zwakken en wordt het vanuit het noordwesten droger. De middagtemperaturen liggen tussen 7 en 9 graden.

In het weekend wordt het iets rustiger en wat kouder, maar de buienkans in de kustgebieden blijft.

bron : Weeronline.nl