Post voor alle ouders met kinderen tot 18 jaar

Foto:

Deze week krijgen alle ouders in de gemeente Helmond met kinderen tot 18
jaar een brief op de mat, met daarbij een folder over de veranderingen
in jeugdhulp in 2015.

Jeugdhulp verandert

Alle kinderen moeten veilig en gezond kunnen opgroeien. Ouders en verzorgers spelen daarbij natuurlijk de belangrijkste rol. Maar wanneer kinderen (tijdelijk) extra ondersteuning nodig hebben, kunnen ze vanaf 2015 ook op de gemeente rekenen. Want op 1 januari gaat de nieuwe Jeugdwet in en worden gemeenten verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp.

Hulp nodig of vragen over opvoeden of opgroeien?

Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeden. De opvoedondersteuners van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) beantwoorden uw vragen graag en geven advies. Als uw kind extra hulp nodig heeft, kan de opvoedondersteuner dat regelen. De opvoedondersteuners staan voor u klaar op verschillende plaatsen, zoals scholen, peuterspeelzalen en consultatiebureaus. De gegevens van de opvoedondersteuner in uw buurt vindt u op www.cjghelmond.nl. U kunt ook bellen naar 0800 55 66 555 (gratis)

Meer informatie

De gemeente Helmond organiseert jeugdhulp samen met de omliggende Peelgemeenten in het samenwerkingsverband ‘Peel 6.1’. Op de website¬†www.peel6-1.nl vindt u meer informatie over de veranderingen in jeugdhulp. Hier vindt u ook antwoord op veel gestelde vragen.

bron : Helmond.nl