De komende dagen is het Herfstachtig weer

Tot en met vrijdag is het windrijk en vaak
nat, maar tussendoor is er ook wat zon. De middagtemperatuur ligt
daarbij tussen 7 en 10 graden. In het weekend wordt het droger en een
paar graden kouder.

Vanochtend vroeg waait het stevig. In het binnenland is de zuidelijke wind (vrij) krachtig en aan de kust krachtig tot hard. Daarbij is het bewolkt en valt geregeld regen.

Gedurende de ochtend zwakt de wind af en trekt de meeste neerslag naar het oosten weg.

Vanmiddag is het op de meeste plaatsen droog, maar een enkele bui in de kustgebieden blijft mogelijk. De zon is zo nu en dan te zien en de temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden. De wind wordt westelijk en is matig in het binnenland. Aan zee en op het IJsselmeer waait krachtig tot hard.

Vanavond neemt de wind in het (noordelijk) kustgebied, flink toe naar hard tot stormachtig. Daarbij is opnieuw  kans op zware windstoten. Ook komen in de kustregio enkele buien voor.

Vannacht blijft het stevig doorwaaien met nog altijd kans op zware windstoten in (met name de noordelijke) kustprovincies. De buien breiden zich uit over het hele land en daarbij kan het hagelen en onweren.

Morgen komen verschillende stevige buien voor, die gepaard kunnen gaan met onweer en hagel. Ook deze dag verloopt zeer windrijk met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind in het binnenland. Aan zee waait het krachtig tot hard en in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden kan het stormachtig waaien. Bij buien is kans op zware windstoten. Koud wordt het daarbij niet met maxima rond 7 graden.

Vrijdag begint de dag zeer onstuimig met aan zee kans op storm en bovendien kans op zware windstoten. In de loop van de dag neemt de wind af, maar gaat zeker niet liggen. Vooral in het noordelijk kustgebied kan het nog een tijd flink waaien. Er passeert een neerslaggebied en lokaal kan veel regen vallen. Eind van de dag wordt het vanuit het noordwesten (op een enkele bui na) een stuk droger. De zon laat zich amper zien. Toch is het met 8 tot 10 graden bijzonder zacht.

Zaterdag is het met 6-7 graden iets kouder. Wolkenvelden worden tijdelijk afgewisseld met zon en lokaal komen buien voor. De wind komt tot bedaren. In de nacht naar zondag blijft het op de meeste plaatsen droog en kan de temperatuur in het binnenland tot dicht bij het vriespunt dalen.

Zondag wordt het nog een graadje frisser dan zaterdag. Het blijft overdag op de meeste plaatsen droog met geregeld zonneschijn. Later op de dag neemt de bewolking toe en volgt er uiteindelijk regen. Ook gaat het dan weer hard waaien

De dagen daarna neemt de kans op neerslag weer toe en is het meer herfst dan winter.

bron : Weeronline.nl