Enkele buien met af en toe wat zon

Vandaag in het zuidoosten wat regen en vanuit het noordwesten enkele
buien. Af en toe schijnt ook de zon en het wordt 7 graden. Vanavond en
vannacht zijn er opklaringen en koelt het af tot rond het vriespunt.
Morgen is het droog met af en toe zon.

Vanochtend is het meestal bewolkt en in Limburg valt wat regen. In het noordwesten komen enkele buien voor. De wind waait uit het (zuid)westen en is in het noorden en aan zee matig tot vrij krachtig, windkracht 4-5. In het binnenland staat minder wind.

Vanmiddag is kans op een enkele bui vanaf zee, maar zijn er ook zonnige perioden. In het zuidoosten blijft het mogelijk de hele dag bewolkt. Het wordt circa 7 graden en de wind draait geleidelijk naar west tot noordwest.

Vanavond wordt het overal droog en zijn er opklaringen. In de nacht kan vooral in de zuidoostelijke helft van het land mist ontstaan. Op veel plekken zakt de temperatuur tot rond het vriespunt en lokaal kunnen wegen glad worden. In het noordwesten, op de Wadden en in het westen van Zeeland blijft de temperatuur, door wind vanaf zee, boven nul.

Morgen is het op veel plekken zonnig. In de middag neemt de bewolking toe en aan het einde van de middag kan in het noordwesten al wat regen vallen. Het wordt ongeveer 5 graden bij een aantrekkende zuidwestenwind. Morgenavond gaat het vanuit het westen op steeds meer plekken regenen. Daarbij neemt de wind aan zee toe tot hard, windkracht 7 en is er kans op fikse windstoten.

Maandag wordt een onstuimige dag met veel buien en een krachtige westenwind. Tussen de buien door wordt het maximaal 7 graden.

Dinsdag is het iets rustiger. Wel komt een aantal buien voor en het wordt opnieuw circa 7 graden.

De rest van de week verloopt herfstachtig. Het wordt daarbij wat zachter met maxima tussen 9 en 12 graden.

Ook op nog langere termijn is de kans voorlopig groot op wisselvallig en vrij zacht weer.

bron : Weeronline.nl