Eerst mist dan zon maar het blijft fris

In het zuiden en oosten komt plaatselijk nog mist voor. Verder is er
vandaag regelmatig ruimte voor de zon, maar een storing nadert vanuit
het westen. De wind trekt aan en komende nacht wordt regen en vrij veel
wind verwacht.

In het zuiden en oosten van het land komt mist voor. Lokaal is het zicht minder dan 200m en is de mist hinderlijk voor het verkeer.

De komende uren trekt de mist geleidelijk op en kan overal waar de zon nog niet schijnt de zon doorbreken.

Vanmiddag is er eerst regelmatig zon, maar geleidelijk neemt de bewolking vanuit het westen toe. Aan het einde van de middag kan in het noordwesten al wat regen vallen. Het wordt ongeveer 5 graden bij een aantrekkende zuidwestenwind.

Vanavond gaat het vanuit het westen op steeds meer plekken regenen. Er is een kleine kans dat de neerslag in het oosten lokaal begint als natte sneeuw. De zuidwestenwind neemt nog wat verder toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard (windkracht 6-7) in het kustgebied. Langs de westkust kunnen windstoten optreden tot circa 75 km/u. De minimumtemperatuur wordt al in de avond bereikt en varieert van 1 graad in het oosten tot 4 aan zee. In de nacht loopt de temperatuur iets op.

Morgenochtend trekt het regengebied naar het oosten weg. Erachter volgen vanuit het westen opklaringen en enkele buien. De wind draait van zuidwest naar west en is nog enige tijd krachtig (6 Bft.) in de kustgebieden. Het wordt 6 graden in het oosten tot 8 graden vlak aan zee.

Dinsdag is vooral in het noorden van het land kans op een bui. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog en zon en wolken wisselen elkaar af. Het wordt circa 7 graden bij een matige, aan zee (vrij) krachtige, (zuid)westenwind.

Woensdag wordt een kletsnatte dag. Daarbij waait een stevige zuidwester en loopt de temperatuur op tot circa 10 graden.

Donderdag wordt het nog ‘warmer’ met 11 graden in het noorden tot lokaal 13 in het zuiden. Het weerbeeld is verder herfstachtig met regelmatig regen en een stevige westenwind. Ook vrijdag is het herfstachtig en zeer zacht voor de tijd van het jaar.

Daarna blijft het wisselvallig. Het wordt iets minder zacht, maar het blijft warmer dan normaal voor eind december.

bron : Weeronline.nl