Het weer

Vandaag begint met regen, maar geleidelijk trekt de meeste regen weg en
volgen enkele opklaringen. Morgen komen vooral in het noorden buien
voor. Woensdag volgt veel regen en wind. Donderdag en vrijdag is het
bijzonder zacht voor de tijd van het jaar.

Het is bewolkt en er valt regelmatig regen. In de loop van de ochtend trekt de regen naar het oosten weg en vanuit het westen volgen enkele opklaringen. De wind is matig boven land tot krachtig aan zee en draait vanochtend van zuidwest naar west.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met een enkele bui. De wind zwakt wat af en het wordt 6 graden in het oosten tot 8 graden in het westen van het land.

Vanavond en vannacht is er veel bewolking met soms een opklaring. Ook kan nog een enkel buitje voorkomen. De minimumtemperatuur varieert van 2 graden in Limburg tot 5 langs de westkust.

Morgen moet vooral het noorden van het land rekening houden met enkele buien. In de rest van het land is het droog met ruimte voor de zon. Bij een matige, aan zee soms krachtige, westenwind wordt het circa 7 graden.

Herfstachtig weer staat op het programma voor woensdag. Een storing brengt vooral in de ochtend een flinke hoeveelheid regen en wind. Daarbij draait de wind van zuidwest naar west. In de middag kan de wind vooral langs de noordkust nog even flink uitpakken. De storing brengt zachte lucht met zich mee. Het wordt woensdagmiddag 9-11 graden.

Op donderdag en vrijdag wordt het met circa 13 graden uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Beide dagen verlopen bewolkt en regenachtig met op vrijdag waarschijnlijk meer regen dan op donderdag. Ook de (zuid)westenwind laat op beide dagen van zich horen.

In het weekend is het, met een graad of 9 als middagtemperatuur, iets minder zacht. Wel is het dan nog altijd warmer dan normaal in de tweede helft van december. Gemiddeld ligt de maximumtemperatuur in deze tijd van het jaar tussen 5 en 6 graden. Het blijft wisselvallig, al is het iets minder nat dan de dagen voor het weekend.

Ook volgende week is de kans groot op aanhoudend wisselvallig en vrij zacht winterweer.

bron : Weeronline.nl