Nieuw lid Raad van Bestuur Elkerliek ziekenhuis

Deze week is Jean-Pierre van Beers benoemd als lid van de Raad van
Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Per 1 maart 2015 gaat
hij van start. Hiermee is de vacature die is ontstaan door het vertrek
van Kees Wolse definitief ingevuld.

Van Beers (44 jaar) werkt momenteel als interim-directeur in het categorale ziekenhuis Dekkerswald (expertisecentrum voor mensen met een chronische longziekte). De afgelopen twee jaar heeft hij dit ziekenhuis helpen voorbereiden op de toekomst door ondermeer te zorgen voor een nieuwe zorgproductenportfolio en marktpositionering.

In 2009 startte Van Beers als interimmer in het Radboudumc. Daar werkte hij als directeur bedrijfsvoering van vijf laboratoria en voerde binnen het UMC verschillende complexe veranderingstrajecten uit als directeur van MijnZorgnet, adviseur ParkinsonNet en programmamanager ProstaatNet. ”Ik werk nu zes jaar voor ziekenhuizen en dat spreekt mij erg aan.

Ons werk raakt de basis van het bestaan; het gaat daadwerkelijk ergens over. Verder is het een prachtige uitdaging om goede zorg te blijven leveren in deze turbulente tijden en daarbij de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen”, aldus Van Beers.
In de jaren 2004 tot 2009 werkte Van Beers op interim-basis voor diverse gemeenten en rijksoverheden. Van Beers startte zijn carrière in 1993 bij de Koninklijke Marine als marine-officier.

Bestuursvoorzitter Betty van de Walle verklaart: “Wij zijn heel blij dat we zo snel een enthousiaste nieuwe bestuurder hebben gevonden in de persoon van Jean-Pierre van Beers.”

bron : Elkerliek.nl