Het weer

Rond de kerstdagen wordt het weer wat kouder, maar tot die tijd hebben
we te maken met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Ook is het
behoorlijk onstuimig en wisselvallig. Vandaag neemt de wind in kracht
toe en valt vanmiddag af en toe wat motregen.

Vanochtend is het relatief kalm en meest droog weer. Er trekken wolkenvelden over het land, maar er zijn ook zonnige perioden.

Vanmiddag zijn er eerst nog zonnige momenten, maar langzamerhand neemt de bewolking toe en wordt het grijs. Zo nu en dan is de bewolking dik genoeg voor een beetje motregen.

De wind neemt in de loop van de middag en vanavond steeds meer in kracht toe. Er komt een vrij krachtige zuidwestenwind in het binnenland te staan, windkracht 5, en een harde wind aan de kust, windkracht 7. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden.

Vanavond waait het stevig uit het zuidwesten en komen aan de Waddenkust zware windstoten voor. Vooral in het binnenland valt af en toe wat lichte regen of motregen. In de loop van de nacht krijgt ook de westkust met zware windstoten te maken. Het wordt vannacht niet kouder dan een graad of 8.

Morgen is het grijs en windrijk weer. De zuidwestenwind wordt in het binnenland krachtig, windkracht 6, en aan zee stormachtig, windkracht 8. Ook kan af en toe wat lichte regen of motregen vallen. De grootste kansen daarop zijn voor de oostelijke delen van het land. Het is met middagtemperaturen rond 12 graden zeer zacht voor eind december.

Dinsdag is het weerbeeld nauwelijks anders dan dat van morgen. Bewolking domineert het weerbeeld, er valt af en toe wat regen en het waait stevig. Het wordt met 13 graden nog net iets zachter dan morgen.

Woensdag trekt een koufront vanuit het noorden over het land. Perioden met regen luiden een koudere periode in. Er staat ’s ochtends nog een stevige zuidwestenwind, in de loop van de dag wordt de wind noordwestelijk en neemt in kracht af. De maximumtemperatuur wordt waarschijnlijk vroeg op de dag bereikt met circa 11 graden, ’s middags is het een graad of 9.

Tijdens kerstavond is het in een groot deel van het land droog en zijn er opklaringen. De wind neemt in kracht af en het is een graad of 7.

Eerste Kerstdag trekken buien vanuit het noordwesten over het land. Het zullen vooral regenbuien zijn, maar soms kan er ook wat natte sneeuw bij vallen. Het wordt ongeveer 8 graden.

Tweede Kerstdag kunnen we ’s ochtends droog weer verwachten en mogelijk nog een waterig zonnetje. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en ’s avonds gaat het geleidelijk regenen. Het wordt ongeveer 7 graden.

De verwachting voor de dagen daarna is erg onzeker. Er is een vrij grote kans op kouder weer met van tijd tot tijd winterse neerslag en ’s nachts temperaturen rond of onder het vriespunt.

bron : Weeronline.nl