Let it snow, let it snow, let it snow

Foto: Helmond Nieuws

Vanmiddag in het noordoosten mist. Rest van het land zonnig. Later volgt meer bewolking en in de nacht volgt in de zuid(west)elijke helft van het land neerslag. Er is grote kans dat de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw valt en tot morgenmiddag aanhoudt. Mogelijk houdt het noorden het morgen droog.

Vanmiddag is er mist in het noordoosten bij temperaturen rond het vriespunt. In de rest van het land is het zonnig, al neemt vanuit het westen de bewolking wel geleidelijk toe. Het wordt 3-6 graden en een aantrekkende zuidenwind maakt het later op de middag voor het gevoel nog wat kouder.

Vanavond raakt het geheel bewolkt en in de nacht volgt vanuit het westen neerslag. De kans is groot dat de neerslag in Zeeland als een mix van regen en natte sneeuw begint en naarmate de neerslag oostelijker komt en de nacht vordert de neerslag meer overgaat in (natte) sneeuw. In het noorden blijft het zo goed als droog. Daar ligt de temperatuur rond of net onder het vriespunt. In het midden en zuiden van het land ligt de temperatuur vannacht meest net boven het vriespunt. In de zuidwestelijke helft van het land kan de zuidoostenwind flink uitpakken met soms windstoten tot 70 km/u.

Morgen blijft het koud met maximumtemperaturen net boven het vriespunt. Daarbij draait de wind van zuidoost naar noordoost en er zijn een groot deel van de dag nog fikse windstoten mogelijk. In het midden en zuiden van het land valt geruime tijd (natte) sneeuw. Het is lastig te zeggen hoeveel sneeuw er precies valt, maar vooral in de provincies Limburg en Noord-Brabant kan een sneeuwdek van een aantal centimeter dik ontstaan. Ook in delen van Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland is dit mogelijk.

In de nacht naar zondag gaat 2 tot 6 graden vriezen. Mogelijk wordt het boven een sneeuwdek lokaal nog kouder.

Zondag wordt een echte winterdag. De temperatuur komt amper boven 0 en er staat een koude noordoostenwind. Het blijft droog en er is veel ruimte voor de zon.

De rest van het jaar blijft het behoorlijk koud. Overdag ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt, in de nachten vriest het licht tot matig. Daarbij is vooral maandag kans op een paar winterse buien.

Na de jaarwisseling is er een grote kans op een overgang naar een wat minder koud en wisselvallig weertype.

bron : Weeronline.nl